Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Materiaalscheiding, afvalscheiden

Materiaalscheiding

Aandachtsgebied bij duurzaamheid

Zorgvuldig(er) afval scheiden is een mooie stap in duurzamer ondernemen, waar ook uw werknemers veel belang aan hechten. Want daarmee maakt u recyclen mogelijk, wat grondstoffen oplevert voor nieuwe producten. Zo gaan er geen materialen verloren als restafval. Sterker nog: scheiden maakt restafval bijzaak. Start met scheiden en ga ook Zero voor de Zaak.
materiaalscheiding

Uw collega’s rekenen op afval scheiden

Welke stromen scheidt uw organisatie nu al? En waar liggen nog meer kansen om het restafval te verminderen? Samen met u maken we een plan voor (uitgebreidere) afvalinzameling dat gedragen wordt door uw collega’s. Want wist u dat:

- 60% van de werkende Nederlanders vindt dat hun werkgever een extra steentje moet bijdragen;
- 35% van de werkende Nederlanders het belangrijk vindt om te werken voor een duurzame werkgever;
- Terwijl slechts 48% van hen aangeeft aan dat hun werkgever bewust duurzame keuzes maakt?

Ontdek waar uw organisatie nu staat met materiaalscheiding:

Steun bij materiaalmanagement en inzameling

Materiaalscheiding

Eenvoudig te scheiden: plastic en karton

Onze zero waste-specialisten komen vaak twee omvangrijke afvalstromen tegen in het restafval. Karton en plastic scheiden mensen thuis wel, maar op kantoor nog niet of niet zorgvuldig. Terwijl die afvalstromen goed gerecycled kunnen worden. Net als koffiedik, bijvoorbeeld. Of textiel. Bekijk zelf de voorbeelden van 'nieuwe' producten die met bedrijfsafval gemaakt worden.

\Materiaalscheiding

Van meer scheiden naar zero waste

Is uw afval al klaar voor recycling? De zero waste-specialisten van PreZero helpen u daarbij in verschillende stappen. Door allereerst in kaart te brengen welke afvalstromen u heeft, waar nog recycle-potentieel zit en hoe de stromen zo zuiver mogelijk blijven. Ook regelen zij de nodige containers en stemmen zij de optimale ledigingsfrequentie met u af. Na de kwaliteitscheck bij het sorteercentrum is uw afval klaar voor een nieuwe start. Blijkt de afvalstroom toch niet zuiver, dan maken we met een ECOO Scan inzichtelijk wat u daaraan kunt doen.

 

Onze experts staan voor u klaar