pdb-afval inzamelen

Particulieren

Alles over afval

Wilt u meer weten over het inzamelen van afval in uw gemeente? Wilt u een kluscontainer bestellen of moeten wij een Bulky of BiggerBag bij u ophalen? Op deze pagina hebben wij allerlei informatie voor u verzameld. Ook over de verschillende afvalstromen en hoe u afval het beste kunt scheiden. En heeft u vragen, neem gerust contact met ons op.

Regel het zelf

PreZero vuilniswagen
Komen wij bij u langs?

Zijn wij in uw gemeente actief, dan kunt u via onze PreZero inzamelwijzer gemakkelijk een persoonlijke afvalkalender samenstellen en downloaden. U vindt hier informatie over welk afval wij wanneer komen ophalen voor uw adres. De afvalsoorten die u op het afvalbrengstation inlevert, staan ook aangegeven. 
Voor vragen belt u met de PreZero Servicelijn: 0800 - 366 69 99 (op werkdagen van 8.00 – 18.00 uur).
 
Werkt uw adres niet? Kijk dan op de website van uw eigen gemeente. Er is in uw gemeente dan waarschijnlijk een andere afvalinzamelaar.

Kluscontainer
Bestel uw kluscontainer

Tijdens een verbouwing, opruiming of verhuizing krijgt u vaak te maken met een grote hoeveelheid afval. Dat kunt u verzamelen in onze kluscontainer. We hebben ze in diverse maten. Via de PreZero-webshop bestelt u snel en makkelijk een kluscontainer online.
 

BiggerBag
Ophalen van Bulky of BiggerBag

Wilt u dat wij uw Bulky of BiggerBag ophalen? Vul het formulier in en wij komen bij u langs. Een Bulky halen wij op het opgegeven adres binnen twee werkdagen op, een BiggerBag binnen drie werkdagen.

Afval scheiden doe je zo

containers op straat

Goed uw afval scheiden is belangrijk. Dat weten we allemaal. Maar toch valt dat niet altijd mee. Hoe zorgt u ervoor dat afval scheiden eenvoudiger wordt, en het onderdeel wordt van uw dagelijkse routine? Met een paar concrete handvatten helpen we u om afval scheiden een stuk makkelijker te maken.

Meer over afvalstromen