Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Koffie cup

Inspiratie voor u

Verder denken voor een duurzaam morgen

Laat u inspireren door de informatie en tips over afval en afvalscheiden die wij voor u bij elkaar hebben gezet. Ook laten we zien dat afval waardevol is. Dat je van afval nieuwe producten kunt maken. Verder denken voor een duurzaam morgen. Geen materialen verspillen maar ze optimaal benutten. Dat moeten we met elkaar doen. Doet u mee?

Afvalscheiden doe je zo!

containers op straat

Goed uw afval scheiden is belangrijk. Dat weten we allemaal. Maar toch valt dat niet altijd mee. Hoe zorgt u ervoor dat afval scheiden eenvoudiger wordt, en het onderdeel wordt van uw dagelijkse routine? Met een paar concrete handvatten helpen we u om afval scheiden een stuk makkelijker te maken.

Wat mag bij?

De kringloop van papier en karton

Uitgelicht: Kringloop van papier en karton

Van oud papier maken we nieuw papier. Belangrijk dus om te recyclen, maar hoe gaat dat in zijn werk? Wat gebeurt er met jouw oude papier, nadat het is ingezameld? Ontdek het in dit filmpje:

Onze tips

tweedehands-kleding
Minder afval? Dat doe je zo!

Door minder materialen weg te gooien, behouden we waardevolle grondstoffen. Zo zetten we samen stappen op weg naar een duurzaam morgen. Klinkt moeilijk? Valt best mee! We geven acht tips om jouw hoeveelheid afval te verminderen.

gft-containers
Tips voor een frisse container

Wist je dat een tak klimop (Hedera) in jouw groene bak maden kan voorkomen? Wel zo fijn met warm weer! Lees onze tips voor een frisse gft-container.