Koffie cup

Inspiratie voor u

Verder denken voor een duurzaam morgen

Laat u inspireren door de informatie en tips over afval en afvalscheiden die wij voor u bij elkaar hebben gezet. Ook laten we zien dat afval waardevol is. Dat je van afval nieuwe producten kunt maken. Verder denken voor een duurzaam morgen. Geen materialen verspillen maar ze optimaal benutten. Dat moeten we met elkaar doen. Doet u mee?

Afvalscheiden doe je zo!

containers op straat

Goed uw afval scheiden is belangrijk. Dat weten we allemaal. Maar toch valt dat niet altijd mee. Hoe zorgt u ervoor dat afval scheiden eenvoudiger wordt, en het onderdeel wordt van uw dagelijkse routine? Met een paar concrete handvatten helpen we u om afval scheiden een stuk makkelijker te maken.

Wat mag bij?

Kringloop van plastic verpakkingen

Uitgelicht: Kringloop van plastic verpakkingen

In Nederland gooien we ieder jaar per persoon gemiddeld 30 kilo pbd-afval weg. Dit afval bestaat uit plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Van pbd-afval dat goed gescheiden wordt, kunnen we allerlei nieuwe producten maken, zoals flessen, gieters en kinderwagens. Belangrijk dus om te recyclen, maar hoe gaat dat in zijn werk? Wat gebeurt er met jouw pbd-afval, nadat het is ingezameld?

Onze tips

gft-containers
Tips voor een frisse container

Wist je dat een tak klimop (Hedera) in jouw groene bak maden kan voorkomen? Wel zo fijn met warm weer! Lees onze tips voor een frisse gft-container.