Telefonische bereikbaarheid

Let op, onze telefonische bereikbaarheid is gewijzigd, wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 07:30 tot 17:00 uur. Wist u dat u 24 uur per dag gebruik kunt maken van de Mijn PreZero portal. Ga hiervoor naar mijnprezero.nl.

Wald Luftaufnahme Recycle Symbol Wasser Kreislauf

Zero Waste

Samen kijken we welke stappen jij vandaag én morgen kunt zetten

Zero Waste betekent géén afval. Dit bereiken we door afval te voorkomen, hergebruik te stimuleren of afval een nieuw leven te geven. Zo bouwen we aan een circulaire toekomst waarin Zero Waste werkelijkheid wordt. 
Wald Luftaufnahme Recycle Symbol Wasser Kreislauf

De wereld écht veranderen

In 2050 produceren we wereldwijd 3,4 miljard ton afval met elkaar. Dat is een toename van 70% ten opzichte van vandaag. Tenminste, als we niks veranderen. Dat moet anders. En dat kan ook anders. 

De weg naar Zero Waste

Samen kijken we welke stappen jij vandaag én morgen kunt zetten en bepalen we de ideale route voor jouw organisatie. Het maakt niet uit of je net begint of al een eind op weg bent. Zo komt Zero Waste elke dag een stap dichterbij.

circulair ondernemen

1. Circulair zakendoen

Zet circulariteit op 1 met de R-ladder, bijvoorbeeld door minder grondstoffen te gebruiken in een product. Circulair zakendoen vraagt veel, maar levert ook veel op: minder materiaalinkoop, minder afval en minder kosten.

doelen

2. Strategische doelen

Haalbare en realistische doelen stellen. Dat helpt om sturing te geven aan uw inspanningen. Bewust omgaan met afval begint met het formuleren van een doel om zo de weg ernaartoe te bepalen. We stellen deze samen op en werken daar naartoe.

data en inzicht

3. Data en inzicht

Alles begint met inzicht. Wij weten precies wat voor afval u heeft, waar het vrijkomt en hoe we uw afval kunnen verminderen, hergebruik kunnen stimuleren of een nieuw leven kunnen geven. Zo krijgt u een duidelijk beeld van waar u nu staat én krijgt u inzicht in de behaalde resultaten. Gebundeld in overzichtelijke rapportages met scores op prestaties en ruimte voor verbeteringen.

materiaalscheiding

4. Bronscheiding

De inrichting van uw organisatie is essentieel voor goede bronscheiding. Samen bekijken we het logistieke plan voor afvalinzameling en brengen verbeteringen in kaart. zo helpen we jou de herbruikbare grondstoffen en materialen optimaal apart te houden. Zo helpen we u de herbruikbare grondstoffen en materialen optimaal apart te houden.

competenties

5. Competenties

Gerichte begeleiding en advies met als doel om processen te verbeteren. Dat is waar we u bij helpen. Haal de kennis en kunde in huis en krijg ondersteuning bij de invoering ervan.

medewerkers

6. Medewerkers

Afval scheiden doet u niet alleen. Dat doen we samen mét uw medewerkers. Om uw doelen te behalen is draagvlak onder uw medewerkers belangrijk. Want verandering komt van binnenuit. 

Inzicht in uw huidige situatie

Weten waar u nog stappen kunt zetten naar Zero Waste? Doe de Zero Waste Scan en krijg binnen vijf minuten inzicht in uw huidige situatie. Of neem gelijk contact met ons op, dan gaan we graag met u in gesprek. 

Daarom PreZero: onze belofte

PreZero biedt een totaaloplossing voor u als klant. Dit doen we door het afval in te zamelen, te sorteren en te verwerken conform wet- en regelgeving. Hierin werken we samen met vergunde partijen. In overleg zoeken we continu naar de beste oplossing en werken we samen aan innovaties. Zo gaan we samen op weg naar Zero Waste.