Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Het Prinses Máxima Centrum zet haar deuren open voor de Expo Circulair

En ineens stond daar op het terrein van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie de Expo Circulair van PreZero. Eric Hissink, teamleider logistiek en Jannita Bakker, adviseur BHV en milieu zijn beiden werkzaam bij hét centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Samen vertellen ze graag over het hoe en waarom.
Expo Circulair Prinses Máxima Centrum

Eric Hissink: “In 2018 zijn we gestart in ons nieuwe gebouw. Direct bij de start hebben we nagedacht over diverse afvalstromen en dat doen we nog steeds. We blijven plannen maken hoe we stromen slim en effectief kunnen organiseren.”

Jannita Bakker: “Wat we zien is dat mensen nog wel eens denken met hun heup. Even snel iets weggooien in een bak dichtbij. Heel menselijk, maar daar zit juist onze uitdaging. En mensen hebben daarbij ook nog weleens het idee dat gescheiden afval weer op één hoop belandt. Dat is niet het geval en daarom heeft het vergroten van de bewustwording bij ons alle aandacht.

Medisch afval Prinses Máxima Centrum

De Expo Circulair van PreZero is daarbij een mooie tool

Mensen zien en ervaren wat er echt gebeurt met de diverse afvalstromen. De audiotour, het museum en het samen analyseren wat we weggooien helpen daarin allemaal mee.

Mensen konden niet alleen de container van Expo Circulair bezoeken. We lieten ook zien wat wij zelf als centrum al doen.

Zo verzamelt bijvoorbeeld onze eigen afdeling research plastic in, om met onze eigen 3-D printer materialen te maken die we zelf weer kunnen gebruiken, zoals pipethouders. Die qua formaat niet standaard zijn, maar juist perfect voor wat wij in ons centrum nodig hebben.”

Liona Hormann projectleider Zero Waste
Liona Hörmann is projectleider Zero Waste bij PreZero

“Mijn collega’s en ik zijn elke dag bezig om samen met de klant tot optimale afvalscheiding en -verwerking te komen met als einddoel: Zero Waste.

Het Prinses Máxima Centrum had de primeur van onze eigen Expo Circulair. Een bijzondere container vol producten, gemaakt van gerecyclede materialen. Dé tool voor interne bewustwording. De audiotour, het museum en eventueel een workshop maken het een echte beleving voor elke klant.”

Eric Hissink: “De Expo Circulair is zeker niet het enige dat we doen. Ons eigen ‘green team’, een groep van diverse collega’s, buigt zich regelmatig over diverse duurzaamheidsvraagstukken. Daarbij vragen we collega’s om tips en die nemen we zeker serieus. Soms is niet alles mogelijk in het kader van wetgeving, veiligheid of hygiëne, maar we kijken altijd wat er wel kan. Is een goed idee niet mogelijk, dan geven we zo goed mogelijk terug waarom we een bepaald besluit hebben genomen.

De samenwerking met PreZero ervaren wij als positief. We hebben korte lijnen en ze denken altijd mee over een passende oplossing. Ze zijn proactief in het geven van informatie over de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden. Een prettige samenwerking.”

Corianne Keuning Expo Circulair
Corianne Keuning, Key Accountmanager bij PreZero

“Het Prinses Máxima Centrum is een bijzondere klant voor PreZero. Dit nieuwe centrum, gelegen in Utrecht, heeft één helder doel: ‘ieder kind met kanker genezen, mét optimale kwaliteit van leven.’

PreZero was al betrokken bij het Prinses Máxima Centrum toen het nog in aanbouw was. Vanaf de start was er een duidelijke visie op het gebied van afval. Waar het kan en mogelijk is, wordt het afval gescheiden.

Het Prinses Máxima Centrum en PreZero werken samen om de afvalstromen nog beter te optimaliseren en om het interne draagvlak te vergroten.”

Vergelijkbare artikelen