met gieter water geven

Inspiratie

Verder denken voor een duurzaam morgen

Wij zorgen dat er steeds meer wordt hergebruikt van wat we met z’n allen weggooien. Bijvoorbeeld door van oude plastic flessen een reismand voor katten te maken. Of koffiedik te zien als waardevol materiaal. Zo maken we de weg vrij voor een samenleving die minder grondstoffen nodig heeft. En meer circulair wordt.
Sorteerinstallatie

Highlights marktontwikkelingen, wat verwachten we voor 2023?

Bij PreZero werken wij elke dag aan een samenleving zonder afval. Samen met onze partners in de hele keten proberen we zoveel mogelijk grondstoffen te behouden, door ze her te gebruiken of te recyclen. Voor elke afvalstroom ziet de markt er anders uit en zijn de (mondiale) ontwikkelingen anders. Ook de grote krapte op de arbeidsmarkt en de hoge gas- en brandstofprijzen heeft invloed op onze dienstverlening en op onze prijzen.

PreZero Cure and Care event

Wat als het lukt om de zorg te verduurzamen?

De zorg is verantwoordelijk voor 8% van alle CO2-uitstoot in Nederland en gebruikt 13% van alle grondstoffen. Ook wordt er ontzettend veel single use plastic gebruikt. Wat als het lukt om de zorg te verduurzamen? Op 13 september organiseerde PreZero het Cure and Care Event in Hoofddorp. We namen de deelnemers mee in de wereld van circulariteit binnen de gezondheidszorg.

Onze koplopers

Bedrijven die durven én willen veranderen, dat noemen we koplopers bij PreZero. En op zulke klanten zijn wij trots. Zij besparen niet alleen met afval, maar werken ook aan een betere wereld om hen heen.

Samen de cirkel sluiten. Wat als het lukt.

Erik Luisman Vepa

Meubels maken van zelfgemaakte grondstoffen? Vepa doet het gewoon!

Meubels kun je natuurlijk maken van hout, leer en metaal, maar ook van innovatieve circulaire materialen. In haar eigen GreenField, een groene kennistuin van 18.000 m2, experimenteert meubelproducent Vepa met het verbouwen van haar eigen gewassen die dienen als grondstof voor hun producten.

New Horizon

Niet slopen maar oogsten; New Horizon ontmantelt gebouwen circulair

Bij de herontwikkeling van De Nederlandse Bank in Amsterdam moest toren De Satelliet wijken voor een binnentuin. In plaats van de toren te slopen, bedacht ‘urban mining’ bedrijf New Horizon een betere oplossing. De toren werd circulair ontmanteld: verdieping voor verdieping werden alle materialen ‘geoogst’ en geschikt gemaakt voor hergebruik.

Bever recyclestraat

De Bever recyclestraat: verkopen, inzamelen en weer verkopen

Retailers verkopen heel wat spullen die uiteindelijk bij het afval belanden. Dat kan anders, dachten ze bij Bever. Als eerste retailer in Nederland richtte de buitenwinkel een recyclestraat op. Hier worden kleding en producten die in de Bever-winkels worden ingeleverd, gesorteerd en klaargemaakt voor een tweede leven.

Ontwikkelingen in de markt

Elke dag brengen we zero waste een stap dichterbij. Hiervoor houden we de marktontwikkelingen nauwkeurig in de gaten. Zo worden er continue financiële en juridische prikkels geïntroduceerd met als doel verbranding van recyclebare materialen te voorkomen om op deze manier recycling en hergebruik van materialen extra te stimuleren.

Quickscan, duurzaamheid

Kijk waar u nu staat

Duurzaam materiaal- en afvalmanagement is geen quickwin. Maar u kunt wél vandaag beginnen. Of u al onderweg bent, of net de eerste stappen zet. Wij maken inzichtelijk waar u nu staat. We kijken bijvoorbeeld naar materiaalkeuzes, afvalstromen, medewerkers, faciliteiten en logistieke aanpak. Op basis daarvan ontvangt u een overzicht van uw huidige situatie en kijken we samen naar concrete vervolgstappen.

Waardevolle stromen

We moeten met z’n allen beter voor de aarde zorgen. Zuinig zijn met de grondstoffen die de aarde ons geeft. Daarom kunnen we afval niet blijven zien als afval. We moeten er weer grondstoffen van maken. En nieuwe producten. Want afval is geen troep, maar een waardevolle grondstof.

producten webshop Dit is niks nieuws

Verrassende circulaire producten voor bedrijven

Wilt u stappen zetten op het gebied van duurzaamheid en circulariteit tastbaar maken op de werkvloer? Vanaf nu kunt u terecht bij de nieuwe webshop ‘Dit is niks nieuws’ van PreZero en VerdraaidGoed. Een webshop vol producten die gemaakt zijn van afval en restmateriaal van bedrijven.  

Aan het woord

Wij zetten de eerste stappen. Maken van afval grondstoffen voor nieuwe producten. En we werken aan een circulaire economie. Ook investeren we in het verhogen van de kwaliteit van secundaire grondstoffen. Van flesjes weer flesjes maken. Minder verspillen. Slimmer ontwerpen en produceren. Onze collega's praten u graag bij.

Impact Checker PreZero

Wat doet uw afval?

Kunt u minder impact op het milieu maken? Wij dagen u uit! Wij helpen u graag op weg door te kijken waar voor uw bedrijf de kansen liggen. Sorteer uw afval in de Impact Checker en ontdek welk verschil u kan maken voor het klimaat.

Inspiratie delen?