Telefonische bereikbaarheid

Let op, onze telefonische bereikbaarheid is gewijzigd, wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 07:30 tot 17:00 uur. Wist u dat u 24 uur per dag gebruik kunt maken van de Mijn PreZero portal. Ga hiervoor naar mijnprezero.nl.

Papiersnippers PreZero

Waardevolle stromen

Afval als grondstof voor iets nieuws

We moeten met z’n allen beter voor de aarde zorgen. Zuinig zijn met de grondstoffen die de aarde ons geeft. Daarom kunnen we afval niet blijven zien als afval. We moeten er weer grondstoffen van maken. En nieuwe producten. Want afval is geen troep, maar een waardevolle grondstof
Iwan te Winkel

Aan de bak! Of eh, minimaal twee bakken eigenlijk

Op 1 maart was de officiële start van de campagne ‘Aan de bak’ van de inzamelaars van bedrijfsafval aangesloten bij Vereniging Afvalbedrijven en Transport en Logistiek Nederland. Daar doen wij graag aan mee. Dat houdt in dat we (nieuwe) bedrijfsklanten die meer dan 240 liter bedrijfsafval per week hebben, altijd een contract voor minimaal twee afvalstromen aanbieden. En niet meer voor restafval alleen. Dus restafval én plastic verpakkingen en drankenkartons. Of restafval én papier/karton én gft. Net wat er bij die organisatie voor afval vrijkomt. Door dit als branche te doen, stimuleren we scheiding van afvalstromen, voorkomen we verspilling van grondstoffen en zorgen we voor een hoogwaardige recycling.

Jakob Huisman

Lithiumbatterijen verwerken tot grondstof voor nieuwe producten. Wat als het lukt.

Op 18 februari is het Internationale Batterijdag. Deze dag is in het leven geroepen om het gescheiden inleveren en recyclen van batterijen te stimuleren. En dat is hoognodig, want batterijen bevatten waardevolle materialen die goed hergebruikt kunnen worden. Om dat steeds beter te kunnen doen, werkt PreZero samen met partners aan het ontwikkelen van nog betere verwerkingsmethoden. Jakob Huisman, Value Chain Directeur Gevaarlijk Afval bij PreZero, vertelt over de knelpunten én de mogelijkheden bij het inzamelen en verwerken van batterijen.

Onze experts staan voor u klaar