Telefonische bereikbaarheid

Let op, onze telefonische bereikbaarheid is gewijzigd, wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 07:30 tot 17:00 uur. Wist u dat u 24 uur per dag gebruik kunt maken van de Mijn PreZero portal. Ga hiervoor naar mijnprezero.nl.

Cycle4green, van afval terug naar gerecycled papier

Producenten gebruiken etiketten om informatie te geven over het product en om zich te onderscheiden ten opzichte van concurrenten, maar het gebruik van etiketten heeft letterlijk een andere kant. Het papier waar je een etiket vanaf haalt blijft over. En helaas wordt dit papier vaak gezien als een reststroom. Dat kan anders, dacht het Finse bedrijf Cycle4green.
Backing paper

Wellicht sta je er niet dagelijks bij stil, maar bedenk eens hoeveel etiketten je in huis hebt. Etiketten worden in nagenoeg elke branche gebruikt, bijvoorbeeld door producenten van levensmiddelen en verzorgingsproducten.

Petri Tani van Cycle4green: “Zero waste is ons uitgangspunt. Wij willen een positieve bijdrage leveren aan het reduceren van de CO2-uitstoot. Wij bieden een oplossing om het afval bij etikettering aanzienlijk te verminderen. Daardoor verlagen we de ecologische voetafdruk van verpakkingen.

Petri Tani Cycle4green

We hebben gewerkt aan de optimalisatie van de innovatieve technologie om oud papier met een siliconencoating op een juiste wijze een nieuw leven te geven. Een specifieke stroom die voorheen met name werd gezien als restafval. Wij maken het mogelijk om siliconen uit papiervezels te verwijderen en te hergebruiken bij de productie van gerecycled papier.

In Nederland werken we daarin samen met PreZero en hebben we 30 locaties waar deze specifieke afvalstroom kan worden ingezameld. In 2021 hebben we samen met PreZero 448 ton materiaal opgehaald, dat we voor een groot gedeelte hebben kunnen hergebruiken. PreZero is voor ons een fijne partner om mee samen te werken, omdat ze ook bereid zijn om extra stappen te zetten om te komen tot het beste resultaat.”

Vergelijkbare artikelen