Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

'120 jaar kennis en ervaring'

Robért van Schaijk, Robert Roest en Hans Goossens
40 jaar geleden begonnen Robèrt van Schaijk (61), Hans Goossens (61) en Robert Roes (59) bij de voorganger van PreZero in Weurt. De drie kennen elkaar inmiddels door en door.
 

Ze weten het nog als de dag van gisteren. Hoe ze vanuit Weurt naar Venray moesten om daar bij een klant kratjes uit elkaar te halen. Robèrt en Hans begonnen er in 1999 precies in dezelfde week. Inmiddels werkt Hans als Technisch Medewerker en Robèrt als Manager Operations van alle locaties waar papier en karton wordt verwerkt. Robèrts standplaats is nog altijd Weurt. Samen met Robert Roes, de Productieleider die ook al 40 jaar lang in Weurt werkt, vormen ze een uniek trio. 

"Toen waren we jong en speels, nu zijn we verstandiger en wijzer"

“Het voelt een beetje alsof we hier ons eigen bedrijfje runnen. We zijn alle drie enorm betrokken”, aldus Robert. “En al is er formeel een hiërarchie”, vult Robèrt aan, “we zijn gewoon collega’s, die elkaar heel goed kennen.”  Hans: “Onze samenwerking gaat vanzelf, we hoeven elkaar eigenlijk niets te zeggen.” Robert: “We helpen elkaar waar het kan. Theoretische zaken vraag ik bijvoorbeeld aan Robèrt die daarin veel beter is.” Robèrt: “Als ik op een andere locatie iets heb gezien waar ik iets mee moet, vraag ik altijd de mening van Hans en Robert. Omdat ik ze zo lang ken, weet ik dat wat zij zeggen, hout snijdt.” Samen hebben ze allerlei ontwikkelingen meegemaakt. Met plezier denken ze terug aan bijzondere klussen lang geleden. Toen ze bijvoorbeeld nog de kartonnen kern uit een wc-rolletje moesten halen. Of wekenlang de lijmrug van een boek moesten afsnijden. “We kunnen ons dat nu niet meer voorstellen”, zegt Hans. Robert: “Het werk is nu wel anders geworden. Toen waren we jong en speels, nu zijn we verstandiger en wijzer. Toen tilden we alles zelf, nu pak ik de heftruck, om mijn rug niet te belasten.” Lachend: “En een wc-rollengevecht zie ik ons ook niet meer doen.” 

Nog meer teamwerk