Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

PreZero en VerdraaidGoed lanceren webshop ‘Dit is niks nieuws’ met verrassende circulaire producten voor bedrijven.

producten webshop Dit is niks nieuws

4 oktober 2021

Veel organisaties willen stappen zetten op het gebied van duurzaamheid en vragen zich af hoe ze circulariteit zichtbaar en vooral tastbaar kunnen maken op de werkvloer. Vanaf nu kunnen zij terecht bij de nieuwe webshop ‘Dit is niks nieuws’ (ditisniksnieuws.nl) van PreZero en VerdraaidGoed. Een webshop vol producten die gemaakt zijn van afval en restmateriaal van bedrijven. 

Dat je van oude materialen nog veel mooie producten kan maken, blijkt uit het veelzijdige aanbod op de webshop. Zoals de naam al doet vermoeden, worden in de online winkel van ‘Dit is niks nieuws’ alleen producten aangeboden die zijn gemaakt van restmateriaal of gerecycled materiaal. Organisaties die op zoek zijn naar relatiegeschenken of giveaways kunnen er terecht voor een uitgebreide verzameling producten die bijdragen aan een circulaire samenleving. Mooie voorbeelden zijn het ‘Dienstblaadje’: een dienblad gemaakt van gebruikte informatieborden van de Nederlandse Spoorwegen en The Lucky Cup: een koffiekopje gemaakt van koffiedik. Je kunt er producten vinden die zijn gemaakt van gerecycled glas, hout, koffie, textiel, plastic en papier.

Lucky cup
Duurzaamheid zichtbaar maken

Steeds meer klanten van PreZero willen duurzame stappen zetten en zijn op zoek naar manieren om bewustwording onder medewerkers en hun eindklanten te creëren. ”Concrete voorbeelden in de vorm van circulaire producten kunnen daar goed bij helpen. Met de producten uit de Dit is niks nieuws shop maken we circulariteit tastbaar én zichtbaar. Zo willen we zo veel mogelijk organisaties inspireren om stappen te zetten op weg naar een duurzame toekomst”, vertelt Annie de Loijer, directeur Marketing van PreZero.

Naast de webshop geven PreZero en VerdraaidGoed ook advies over de mogelijkheden om restmaterialen, die niet of niet volledig gerecycled kunnen worden, een tweede leven te geven in de vorm van nieuwe producten. Bedrijven kunnen kiezen uit een ruim aanbod van producten die al eerder zijn ontwikkeld, maar dan gemaakt van hun eigen afval - de Quick Loop. Zoals tassen gemaakt van oude spandoeken, laptophoezen vervaardigd uit afgedankte bedrijfskleding of notitieboekjes van bouwtekeningen of ander drukwerk. Maar zij kunnen óók kiezen voor een volledig op maat gemaakt product, dat is afgestemd op de specifieke reststroom van de organisatie en haar duurzame ambities: de Custom Loop. Zo helpen PreZero en VerdraaidGoed organisaties met een persoonlijk advies- en ontwerptraject en zorgen zij er samen voor dat de keten van grondstofverbruik gesloten wordt.

“We zien dat de vraag naar circulaire oplossingen de laatste jaren enorm groeit. Door onze ervaring en expertise te combineren met het bereik van PreZero kunnen we nu op nog grotere schaal toepassingen voor reststromen aanreiken en (door)ontwikkelen. Zo zorgen we er samen voor dat we minder materialen verspillen en ook echt kringlopen sluiten.”, zegt Lisanne Addink, directeur van VerdraaidGoed.