Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

PreZero introduceert vernieuwde Secure Box: een oplossing voor de inzameling en vernietiging van (digitale) datadragers

 

Secure Box PreZero

3 april 2024

PreZero lanceert de vernieuwde Secure Box: een oplossing voor de inzameling van kleine hoeveelheden plastic (digitale) datadragers, zoals harde schijven, SSD-geheugenkaarten of mobiele telefoons. In deze 100 procent recyclebare kartonnen box kunnen bedrijven de materialen waarop vertrouwelijke data staan weggooien, waarna deze worden ingezameld en worden vernietigd. Om dit mogelijk te maken heeft PreZero de handen ineengeslagen met Mikropakket, een onderdeel van PostNL dat is gespecialiseerd in het transport van vertrouwelijke materialen en voldoet aan internationaal erkende veiligheidsstandaarden. Mikropakket zamelt de pakketten in bij klanten en zorgt voor transport naar PreZero’s locatie in Scheemda, waar alle producten worden vernietigd. Overgebleven reststromen, zoals plastic en elektronicagruis, worden voor recycling aangeboden.

Bedrijven die materialen met vertrouwelijke gegevens, zoals digitale datadragers, weggooien, willen de zekerheid hebben dat deze nergens meer opduiken. Met de Secure Box van PreZero kunnen de materialen veilig worden verpakt, waarna Mikropakket de pakketjes ophaalt en PreZero de gevoelige materialen vernietigt. Met de Secure Box beschikken organisaties over een zeer praktische oplossing, omdat alle materialen in één box kunnen worden ingezameld: van plastic datadragers, digitale datadragers tot mobiele telefoons. De Secure Box zelf is gemaakt van karton en daarmee 100 procent recyclebaar. Ook is er een aanvullende optie om de box in een extra te bestellen metalen kluis te plaatsen. Hiermee borgen bedrijven ook de veiligheid van de data op uw eigen werkplek. PreZero gaat ruim 1.200 boxen per jaar inzamelen, met de bedoeling dit aantal op termijn verder te verhogen.
“Elk bedrijf heeft te maken met datadragers die veilig vernietigd moeten worden. Of het nu gaat om de harde schijven uit computers en laptops of om de smartphones van medewerkers die vervangen moeten worden. Met behulp van de Secure Box zorgen we ervoor dat klanten deze datadragers op een veilige manier kunnen afvoeren. Zo worden alle datadragers met een beveiligd transport door Mikropakket ingezameld, waarna de materialen door PreZero op een beveiligde en gecertificeerde locatie worden vernietigd”, vertelt Nick van der Zouw, Productmanager Papier en Productvernietiging van PreZero.

“We zijn erg blij een bijdrage te kunnen leveren aan de veilige en adequate inzameling van de vernietiging van deze datadragers. Binnen ons netwerk maken we gebruik van zogenoemde ‘milk runs’, waarbij onze voertuigen vanaf een centraal beveiligde hub vertrekken. Vervolgens doen ze bij bedrijven een distributieronde en keren met alle ingezamelde materialen terug op deze hub. Hier worden alle pakketjes zorgvuldig gewogen en gesorteerd. Daarna worden de boxen naar PreZero gebracht, dat erop toeziet dat alle materialen worden vernietigd”, aldus Erwin Aalten, Accountmanager Secure van Mikropakket.

Meest recente artikelen