Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Het is internationale vrouwendag; laten we de verschillen vieren.

Bij PreZero vinden we het belangrijk dat alle medewerkers zich welkom voelen. Iedereen met zijn of haar unieke eigenschappen en ervaringen. Zo kun je op vol vermogen een rol spelen in onze organisatie. We hebben de doeners en denkers nodig, de jonge en ervaren medewerkers, de dromers en de beslissers. De mannen én de vrouwen.

Die zichtbare en onzichtbare diversiteit brengt onze organisatie verder, zorgt ervoor dat blinde vlekken zichtbaar worden. Niet omdat de vrouw in het team opeens betere inzichten heeft, maar omdat verschil in de groep maakt dat je nieuwsgierig blijft en openstaat voor een ander perspectief en alternatieve standpunten. Belangrijke eigenschappen voor gezonde bedrijven!

Machtelt van der Laan
 “Kijk of het bedrijf en waar het voor staat, bij je past”

 

Machtelt Schelling
Directeur HR
 

1. Vanuit het huidige perspectief, welk advies zou je je jongere ‘ik’ geven met betrekking tot je carrière?

Ik heb in mijn loopbaan op veel plekken gewerkt. In de culturele sector, bij banken en verzekeraars, bij het ministerie en de VN en nu bij PreZero. Ik heb ontzettend leuke banen, mooie kansen en fijne collega’s gehad. Wat ik mijn jongere ik zou willen adviseren? Kijk niet alleen naar de inhoud van de baan en de collega’s, maar ook of het bedrijf en waar het voor staat bij je past. Ik heb het bijvoorbeeld nog nooit zo naar m’n zin gehad als nu bij PreZero.

2. Welke vrouw is een rolmodel voor jou en waarom?

Ah dat zijn er zoveel. Vrouwelijke operators bijvoorbeeld die zichzelf blijven en genieten van het werk dat ze doen, ook al zijn er misschien niet veel andere vrouwen op de vloer. Of die vrouwelijke collega met jonge kinderen, die en thuis en op kantoor honderden ballen in de lucht houdt en dat als geen ander kan. Of die jonge collega die zich vol energie een weg baant door de organisatie, zonder al te druk te zijn met hiërarchie en gebaande paden. Geweldig!

3. Wat wens je andere vrouwen toe in hun carrière?

Het is een voorrecht als je talenten samenvallen met het werk dat je doet. Die plek vinden waar je impact kan hebben, waar je blijft leren over je vak en over jezelf en daarmee bijdraagt aan een prettige werkplek – dat is volgens mij een carrière. Dat gun ik iedereen.

Larissa Veijer
"Focus je op succes, in kleine stapjes"

 

Larissa Veijer
Business Assistant to CEO

 

1. Vanuit het huidige perspectief, welk advies zou je je jongere ‘ik’ geven met betrekking tot je carrière?

Benut je groeipotentieel. Dat leer je door simpelweg te proberen en te kijken hoe je het beter kunt doen. Wees lekker nieuwsgierig en sta voor alles open. De mooiste verrassingen komen vaak uit onverwachte hoek!

2. Welke vrouw is een rolmodel voor jou en waarom?

Ik denk dat er genoeg succesvolle vrouwen zijn die elk op hun eigen manier uniek zijn. Zij kennen hun karakter, weten wat hun sterke punten zijn en hoe en in welke omgeving dit het beste tot hun recht komt. Maar als ik echt moet kiezen, ga ik voor mijn voormalige buurvrouw. Zij heeft mij altijd geïnspireerd door positief te blijven en door te gaan ondanks dat je tegenslagen kan hebben in het leven.

3. Wat wens je andere vrouwen toe in hun carrière?

Geen verhaal, geen succes ('No story, no glory'). Je verandert niets door er alleen over te dromen. Stimuleer vernieuwingskracht, pak kansen en ga ervoor! Focus je daarbij op successen (ook al is dat in kleine stapjes) en toon deze - bewijskracht ligt in zichtbare vooruitgang. Focus jezelf dus niet alleen op problemen maar juist op successen. Een versterkende factor voor in je carrière.

Annie de Loijer
“Blijf dichtbij jezelf en maak je eigen keuzes”

 

Annie de Loijer
Directeur Marketing

1. Vanuit het huidige perspectief, welk advies zou je je jongere ‘ik’ geven met betrekking tot je carrière?

Als ik terugkijk, ben ik blij dat ik altijd dichtbij mijzelf ben gebleven. Het is soms een uitdaging om voor je eigen ding te blijven staan. Maar door dichtbij jezelf te blijven, keuzes te maken waar jij ook echt achter staat, sta je in je kracht. Laat je dus niet teveel beïnvloeden door wat anderen vinden of wat je doet voor anderen, maar doe dingen omdat je het echt zelf wilt. Dat geeft stimulans en energie om ermee door te gaan. Dat brengt je verder.

2. Welke vrouw is een rolmodel voor jou en waarom?

Een rolmodel heb ik niet. Ik zie wel veel mooie voorbeelden van vrouwen die durven te gaan voor waarvoor ze staan. Dit is krachtig. Dit geldt overigens zowel op professioneel vlak, door echte keuzes te durven maken en een andere koers te varen.  Maar ook op bijvoorbeeld het gebied van duurzaamheid, mensen die er echt voor kiezen verschil te maken.  

3. Wat wens je andere vrouwen toe in hun carrière?

Neem af en toe eens de tijd om uit te zoomen en terug te kijken. Maak jij je eigen keuzes of zit je eigenlijk op een rijdende trein? En ben je het daarmee eens of wil je alsnog de beslissing maken om een andere kant op te rijden. We begeven ons in een veranderende wereld en juist door eens uit te zoomen komt er ruimte voor nieuwe creativiteit en verandering. Zo kun je verschil maken.