Operator bij PreZero

Werken bij PreZero Energy

De nieuwste procestechnologie met een watergekoeld verbrandingsrooster en een droge rookgasreiniging in combinatie met SCR NOx-reductie die een emissiearme verbranding waarborgt.
Een hele mond vol! Gaat jouw hart sneller kloppen van deze technische begrippen? Lees meer over onze installatie in Roosendaal.
PreZero Energy

Wat doen wij?

Ons doel? Op een duurzame manier afval omzetten naar energie. Eerst worden de waardevolle grondstoffen uit het afval gehaald. Van het restafval dat overblijft wekken we duurzame energie (elektriciteit) op door het in onze afvalenergiecentrale te verbranden. Daarmee voorzien we maar liefst 80.000 woningen van elektriciteit. Daarnaast wordt de warmte die vrijkomt geleverd aan nabijgelegen glastuinbouw en een nieuwbouwwijk in Roosendaal.

Klinkt misschien vies, maar dat is het niet. Dit hele proces doorlopen we in onze brandschone installatie.
Lees hieronder meer over de functies bij PreZero Energy.

Monteur Werktuigbouw of E&I

Alles moet iedere dag weer tiptop in orde zijn. Daarom is preventief en correctief onderhoud erg belangrijk. Niet alleen aan de installatie zelf, maar ook aan de gebouwen en andere technische onderdelen. Zijn er kleine of grote storingen? Die worden door jou en je collega’s opgelost. Waar nodig neem jij contact op met leveranciers, begeleid je ze op locatie en zorg je voor de werkafname. Afhankelijk van jouw ontwikkeling en interesses word je ook betrokken bij de shutdowns en diverse andere projecten.

Leerling Monteur Elektrotechniek

Word je enthousiast van de werkzaamheden, maar sta je nog aan het begin van je loopbaan? Wij bieden zelf een BBL-opleiding aan. In ons gezellige en deskundige team van onze technische dienst leer je al werkend alle fijne kneepjes van het vak van je collega’s.

(Hoofd)Operator

Vanuit de controlekamer begeleid je het proces en zorg je er samen met je collega’s voor dat alles goed verloopt. Je ondersteunt bij de controle van werkzaamheden en analyseert en rapporteert storingen. Zie je mogelijkheden voor verbetering? Laat het weten en pak het samen met ons op! Je helpt daarmee niet alleen je collega’s en de organisatie, maar ook de omgeving waaraan wij energie leveren. In deze functie werk je in een 5-ploegendienst. Ben je (doorgegroeid naar de functie) Hoofdoperator? Dan instrueer je operators en andere collega’s (zoals de kraanmachinist) en werk je nauw samen met de wachtchef. Die je ook vervangt mocht hij of zij afwezig zijn.

Overige functies

Ons team bestaat in totaal uit zo’n 50 collega’s. Er zijn dus nog meer functies te bekleden. Zoals die van Reliability Engineer, Project Engineer, Beheerder Technisch Magazijn of bijvoorbeeld Asset & Maintenance Manager.

Werken bij PreZero Energy

Een kijkje bij PreZero Energy

Door afval slim in te zamelen en duurzaam te verwerken, gebruiken we het als nieuwe grondstof of als herbruikbare bouwstof. Afval dat niet geschikt is voor recycling zetten we om in duurzame energie. Dit doen we in de afvalenergiecentrale PreZero Energy in Roosendaal.

Monteur Jeroen Konings laat je zien hoe het werken bij PreZero Energy is.

Trommelaar Arnold

Kijk wat onze collega's naast PreZero doen

Bijzonder werk vraagt om bevlogen mensen. Onze collega’s kunnen in hun privéleven ook hun drive kwijt.
Die verhalen delen wij graag.

Kom bij PreZero

Voor onze ambitie hebben we bevlogen mensen nodig die verder denken. Mensen die het dóen. Daar krijg je bij PreZero alle ruimte voor, in allerlei expertises: van chauffeurs tot technici, van accountmanagers tot teamleiders en van datamanagers tot verpakkingsadviseurs.
Er is altijd een baan die bij jou past.

Meer weten?

Meer weten over die functies en mogelijkheden? Kijk bij onze vacatures voor de mogelijkheden, bel, mail of WhatsApp naar Maarten Bouma (HR Manager) via
+ 31 (0)6 11 25 45 52 of maarten.bouma@prezero.com

Andere werkvelden