We moeten met z’n allen beter voor de aarde zorgen. Zuinig zijn met de grondstoffen die de aarde ons geeft. Dat vraagt om verandering, echte verandering. Daarom kunnen we afval niet blijven zien als afval. Ga Zero voor de Zaak en maak het verschil. Samen gaan we voor minder verspilling en meer recycling, om zo uitputting een halt toe te roepen.
Goed nieuws: u kunt vandaag beginnen
Uw afval is materiaal voor iets nieuws. Dat willen we uw organisatie graag laten (in)zien. We gaan hiervoor samen op reis. Samen op weg naar een duurzaam morgen. Wij weten: 100% duurzaam omgaan met materialen is geen quickwin. Het is een lange termijn strategie. Maar als u wilt, kunt u wel vandaag beginnen. Het maakt niet uit of u net begint of al een eind onderweg bent. Samen kijken we welke stappen u vandaag én morgen kunt zetten en bepalen wij de ideale weg voor uw organisatie.
Minder afval = goed voor de Zaak
Uw afvalstromen gescheiden inzamelen is een concrete, meetbare manier om invulling te geven aan uw duurzaamheidsbeleid. Gaat u voor zero waste met PreZero, dan neemt de afvalberg af en is wat overblijft materiaal voor iets nieuws. U neemt verantwoordelijkheid voor de grotere zaak, het maatschappelijk belang. Ga óók Zero voor de Zaak.
Kijk waar u nu staat
Duurzaam materiaal- en afvalmanagement is geen quickwin. Maar u kunt wél vandaag beginnen. Of u al onderweg bent, of net de eerste stappen zet. Wij maken inzichtelijk waar u nu staat. We kijken bijvoorbeeld naar materiaalkeuzes, afvalstromen, medewerkers, faciliteiten en logistieke aanpak. Op basis daarvan ontvangt u een overzicht van uw huidige situatie en kijken we samen naar concrete vervolgstappen.
Waar legt u de focus op?
Wat u weggooit, krijgt u terug
Zero waste is een zaak van iedereen. Want wat u nu weggooit, krijgt u straks terug. De wereld van morgen ziet er beter uit als we nú minder weggooien. Laten we minder verspillen en tegelijkertijd afval benutten als grondstof. Zodat u het op een goede manier terugkrijgt, als nieuw product.
Een voorbeeld: hoeveel koffie wordt er in uw bedrijf iedere dag gedronken? Zamel het koffiedik apart in, zodat het gebruikt kan worden als grondstof. En dan kan het zomaar zijn dat u de volgende keer uw kopje koffie drinkt uit een mok gemaakt van koffiedik.