Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Evenementen

Evenementen

Grote groepen mensen zorgen vaak voor flinke hoeveelheden afval. Hoe zorg je als organisator van een evenement voor de juiste inzameling van afval? Wordt daarbij rekening met scheiden en hergebruiken? PreZero ontzorgt u graag. Hoe we dat doen leest u hieronder.
inzameling restafval

Afvalmanagement bij evenementen

PreZero is gespecialiseerd in de verduurzaming van evenementen. Want met een gerichte aanpak over de inzet van gerecyclede producten, het hergebruik van materialen, afval scheiden en inzicht van de diverse afvalstromen, werken we samen aan een duurzame evenementenbranche. Denk bijvoorbeeld aan het apart inzamelen van koffiedik en plaatsing van rolcontainers om gericht afval te scheiden in plastic, gft en papier. De reden voor deze aanpak is simpel: hoe beter de afvalscheiding is bij de bron, hoe hoogwaardiger verschillende afvalstromen gerecycled kunnen worden.

Wet- en regelgeving

Niet alleen vanuit de organisatorische benadering is het verstandig om bewust om te gaan met inzameling van afval en (her)gebruik van materialen. Ook de actuele wet- en regelgeving vraagt om een actieve bijdrage aan het duurzamer en circulair maken van de evenementenbranche.

De oplossingen van PreZero

Samen met PreZero zorgt u voor een aantal basis faciliteiten die elk evenement nodig heeft. Zoals levering van inzamelmiddelen (afvalcontainers voor te scheiden afval), ophalen en legen van de inzamelmiddelen en het afvoeren van afval op de evenementenlocaties.

Kartonnen Ecobin Kartent

KarTent en KarBin

PreZero werkt sinds 2020 met KarTent. KarTent is producent van een kartonnen tent met dezelfde naam. KarTent is een duurzamer alternatief voor de kunststof-wegwerptentjes. Ook voor de traditionele kunststof rolcontainer is een kartonnen alternatief. De KarBin: een kartonnen afvalcontainer. KarTent levert de KarBins aan festivalorganisatoren en PreZero zamelt de gebruikte KarBins (en de inhoud ervan) weer in. Festivals als BestKeptSercret en IntentsCity werken samen met KarTent.

Horeca personeel

100% Circulair bekersysteem

Werken met een duurzaam bekersysteem? Dan kan PreZero in samenwerking met CircularPET daarbij helpen. CircularPET zorgt voor de beschikbaarheid van de rPET bekers. rPET is gerecycled polyethyleentereftalaat (PET), oftewel materiaal dat is gemaakt van eerder gebruikt PET-plastic. PreZero zorgt voor de inzameling en verwerking. CircularPET is gebruiksvriendelijk, betaalbaar en ontwikkelt zich mee met de actuele wet- en regelgeving en technologie.

Daarom kiezen andere evenementenorganisaties voor PreZero

Onze experts staan voor u klaar