PreZero Energy

PreZero Energy

Onze locatie aan de Potendreef 2 in Roosendaal dient als afvalenergiecentrale. Door afval slim in te zamelen en duurzaam te verwerken doet het dienst als nieuwe grondstof of als herbruikbare bouwstof. Afvalstromen die niet geschikt zijn voor recycling zet PreZero om in duurzame energie.

Duurzame energie

Door afval slim in te zamelen en duurzaam te verwerken doet het dienst als nieuwe grondstof of als herbruikbare bouwstof. Afvalstromen die niet geschikt zijn voor recycling zet PreZero om in duurzame energie. Dit doen wij in de afvalenergiecentrale PreZero Energy in Roosendaal. Deze hoogrendementscentrale wekt ongeveer 277.000 MWh aan elektriciteit op. Dit is genoeg om te voorzien in de energiebehoefte van 80.000 huishoudens. De opgewekte elektriciteit wordt direct aan het net geleverd. Daarnaast wordt de warmte van de installatie geleverd aan nabijgelegen glastuinbouw en een nieuwbouwwijk in Roosendaal.

PreZero Energy

Duurzaam met PreZero Energy

De keuze voor PreZero Energy is een keuze voor duurzaamheid. Maar liefst 53% van de elektriciteit die PreZero Energy levert, heeft een groen label. Groene energie ontlast ons klimaat. De verbranding van het afval, dat niet geschikt is voor recycling, vermindert bovendien het verbruik van fossiele brandstoffen. Dat is dubbele klimaatwinst. Daarnaast wordt de warmte van de installatie geleverd aan nabijgelegen glastuinbouw en aan de wijk Stadsoevers in Roosendaal.

PreZero Energy kan jaarlijks het afval verwerken van meer dan 1.900.000 burgers. De nieuwste procestechnologie, met een watergekoeld verbrandingsrooster en een droge rookgasreiniging in combinatie met SCR NOx-reductie waarborgt een emissiearme verbranding. De technologie zorgt ervoor dat de veeleisende grenswaarden voor schoon gas van de RIE (Richtlijn Industriële Emissies) norm zeker niet overschreden worden.

Aletta Roghair, Directeur Prezero Energy

Een kijkje bij

Wil je weten wat we bij PreZero Energy doen? Bekijk de video waarin Aletta laat zien wat het werken bij PreZero Energy betekent.

PreZero Roosendaal dé afvalinzamelaar van Zuid-Holland

Heeft u een container in Roosendaal nodig? Dat kan! In Halderberge, Steenbergen, Woensdrecht, Rucphen, Bergen op Zoom, Moerdijk, Zundert, Etten-Leur, Hoeksche Waard en Reimerswaal kunnen wij de inzameling van bedrijfsafval verzorgen. Onze chauffeurs rijden dagelijks uit door de hele provincie Zuid-Holland. Zo is er altijd een snelle en goede oplossing voor al uw afval de buurt. In- en rondom Roosendaal kunnen wij ook de inzameling regelen in plaatsen zoals Nispen, Oud Gastel, Zegge, Wouw, Kruisland, Wouwse Plantage, Stampersgat, Rucphen, Schijf en Bosschenhoofd.

Huishoudelijk afval in Roosendaal

Wilt u meer weten over het inzamelen van bedrijfsafval in regio Roosendaal? Neem gerust contact met ons op. Heeft u vragen over de inzameling van uw huishoudelijk afval in de omgeving van Roosendaal? Op de website van uw gemeente kunt u meer informatie vinden over de partij die in Roosendaal het huishoudelijk afval inzamelt. 

Over PreZero

Wij zijn PreZero. Een nieuwe naam in Nederland. Toch zijn we er al jaren actief, net als in het buitenland. We halen afval op en maken er nieuwe grondstoffen van. Wij zorgen dat er steeds meer wordt hergebruikt van wat we met z’n allen weggooien. Zo maken we de weg vrij voor een samenleving die minder grondstoffen nodig heeft. En meer circulair wordt. We doen er alles aan om iedereen te laten zien dat gebruik en hergebruik voorgoed veranderd kunnen worden. Door actief mee te denken over vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en recycling. Landelijk, maar ook lokaal. Zo hebben we met gemeentes, bedrijven, ziekenhuizen en scholen al vele duurzame oplossingen ontwikkeld. En adviseren we een groeiend aantal organisaties over hergebruik, recycling en het sparen van grondstoffen. Daar zijn we trots op. Wilt u meer weten over het inzamelen van bedrijfsafval in regio Roosendaal, neem gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op