Over uw abonnement en ledigingsschema

Voor de specifieke branches die direct geraakt worden door overheidsmaatregelen is het mogelijk het abonnement tijdelijk te pauzeren. Voor alle andere branches is het tijdelijk aanpassen van de ledigingsfrequenties mogelijk. Het aanvragen van een aanpassing in onze dienstverlening kunt u via het contactformulier onderaan deze pagina doorgeven.

Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u zo goed mogelijk met extra ledigingen of het tijdelijk verhogen van de ledigingsfrequentie van uw container(s).

Ja, dat klopt. Omdat er een mogelijk risico is op verspreiding van het virus via documenten, tekenen onze chauffeurs de documenten zelf. Net als de pakketbezorgers van bijvoorbeeld PostNL. Zo kunnen we onze medewerkers (en derden) zo optimaal mogelijk beschermen. Begeleidingsbrieven zijn vanzelfsprekend wel onderdeel van de vervoersdocumenten.

Over onze dienstverlening

Afvalmanagement valt onder de vitale beroepsgroepen. Het vervoeren en verwerken van afval gaat daarom door. We hebben natuurlijk maatregelen getroffen om te zorgen dat onze chauffeurs en beladers zo veilig mogelijk hun werk kunnen doen. We vragen uw begrip voor deze situatie én voor onze chauffeurs die hard werken om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Omdat veel bedrijven op dit moment niet worden meegenomen in onze reguliere inzamelroutes kan het voorkomen dat we op andere tijdstippen komen dan voor de uitbraak van het coronavirus. Tijdsafspraken voor het ledigen, afvoeren of plaatsen van rolcontainers zijn niet mogelijk. Wij vragen u vriendelijk ons te helpen door de rolcontainers buiten aan te bieden tussen 07:00 uur ’s ochtends en 18:00 uur in de middag. Dank voor uw medewerking.

Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen halen wij vanaf nu geen rolcontainers meer op die binnen staan. Het is daarom extra belangrijk dat de rolcontainers buiten worden aangeboden tussen 07:00 uur in de ochtend en 18:00 uur in de middag.

Een uitzondering op bovenstaande regels zijn de SecureData containers voor vertrouwelijke documenten of datadragers. Wij vragen u deze zo dicht mogelijk bij een toegangsdeur aan te bieden.

Nee, op dit moment zien wij geen problemen om uw afzetcontainer, perscontainer of (semi)ondergrondse container te plaatsen, ledigen of afvoeren zoals u van ons gewend bent.

Jazeker. Het kan helaas wel voorkomen dat de wachttijd aan de telefoon langer is dan u van ons gewend bent. Vragen en opdrachten kunt u ook per e-mail of via Mijn PreZero portal aan ons doorgeven. Onze medewerkers geven zo snel mogelijk antwoord.
Nog geen account voor Mijn PreZero portal? Registreer u dan eenvoudig op Mijn PreZero en u ontvangt binnen 24 uur de activatielink.

De gezondheid van iedereen staat voorop. Wij vragen onze medewerkers zo veel mogelijk thuis te werken en contacten met klanten telefonisch of via Skype te doen. Uw contactpersoon neemt contact met u op over bestaande afspraken.

Over PreZero

PreZero volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. We bekijken elke dag welke maatregelen nodig zijn om u als klant goed van dienst te zijn en de gezondheid van onze medewerkers te waarborgen. Dat doen we met hulp van een crisismanagementteam en een continuïteitsplan. We hanteren daarbij de richtlijnen van het RIVM als uitgangspunt. Onze medewerkers werken zo veel mogelijk thuis. Onze chauffeurs kunnen hun werk uiteraard niet vanuit huis doen. Zij hebben strikte veiligheidsvoorschriften ontvangen om besmetting te voorkomen én toch op een veilige manier hun werk te doen. Als medewerkers gezondheidsklachten hebben, vragen we ze thuis te blijven.

Dit mag, als u voldoet aan onze bezoekregeling en alleen als het strikt noodzakelijk is. Wij hebben een bezoekregeling opgesteld om de gezondheid van u en onze medewerkers niet onnodig in gevaar te brengen. We vragen u om zich hieraan te houden.

 

Bezoekregeling locaties PreZero

Vanwege het coronavirus en de actuele richtlijnen van het RIVM graag uw aandacht voor het volgende:
Heeft u de afgelopen 14 dagen contact gehad met een persoon die besmet is met het coronavirus of heeft u griepachtige symptomen (koorts, hoesten, keelpijn, ademhalingsproblemen etc.) dan mag u het PreZero terrein niet betreden.
Heeft u geen gezondheidsklachten, dan geldt het volgende:

  • Houd voldoende afstand van anderen: minimaal 1,5 meter;
  • Vermijd elke vorm van fysiek contact: geen handen schudden;
  • Was bij binnenkomst uw handen;
  • Ga niet met meerdere mensen bij elkaar zitten of staan op het terrein of in het gebouw; de kantines zijn gesloten.

Over corona en afval

Om de grote hoeveelheid ziekenhuisafval zo goed en veilig mogelijk te verwerken, maken wij afspraken met ziekenhuizen hoe zij het afval moeten aanleveren.
Dat doen wij samen met het IL&T (Inspectie Leefomgeving & Transport). De actuele afspraken vind je op de website van IL&T.
Ziekenhuizen kunnen voor vragen en de specifieke aanlevervoorwaarden terecht bij hun accountmanager.

We zien op dit moment veel persoonlijke beschermingsmiddelen in het riool, tussen het pbd-afval en zelfs bij het oud papier. Maar daar hoort dit afval niet! Doe deze materialen bij het restafval. Wij verbranden ze en maken er warmte en energie van.

Gebruik je preventief persoonlijke beschermingsmiddelen, dan mag het bij het bedrijfsafval. Komt u tijdens uw dagelijkse werkzaamheden wel in aanraking met het coronavirus? Neem dan contact met ons op. Het kan zijn dat er dan andere richtlijnen gelden voor het afval.

Overige categorieën met veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op