vaten met gevaarlijk afval

Gevaarlijk afval

De industrie produceert nogal wat gevaarlijke soorten afval, met de nodige risico's voor mens en milieu. Ook veel bedrijven werken dagelijks met gevaarlijke stoffen. In PreZero vindt u een partner met gecertificeerde verwerkingsfaciliteiten voor alle soorten gevaarlijk afval: groot of klein, vast of vloeibaar, verpakt of in bulk.
gevaarlijk afval vaten

Gecertificeerde verwerkingsfaciliteiten

Een veilige verwerking van uw gevaarlijk afval

Wij bieden gecertificeerde verwerkingsfaciliteiten voor de volgende soorten gevaarlijk afval:

  • oliën en vetten
  • olie, inkt en/of oplosmiddelvlekken
  • fotografisch afval
  • asbest
  • pesticiden
  • verontreinigde bodems en materiaal
  • bio-veiligheidsafval
  • en nog veel meer
gevaarlijk afval, inzamelmiddel

Onze inzamelingsmiddelen

Een veilige verwerking van uw gevaarlijk afval

Door materialen aan de bron te scheiden, is optimale recycling mogelijk. Bied elke container met een bepaald soort materiaal en afval aan volgens de voorwaarden van PreZero. Dan gaat het recyclen sneller en makkelijker. Onze experts adviseren u graag over de juiste inzameling.

Marktontwikkelingen

De inzameling en verwerking van gevaarlijk afval wordt uitsluitend gedaan door specifieke eindverwerkers die de juiste vergunningen en installaties beschikken. Het komt steeds vaker voor dat een verwerker beperkte capaciteit beschikbaar heeft. Aangezien gevaarlijk afval maar beperkt mag worden opgeslagen brengt uitval en storingen de capaciteit uit evenwicht. Door de strengere regelgeving en de druk op het milieu is de verwachting dat prijsaanpassingen iets hoger gaan liggen dan het inflatieniveau.

Zeer zorgwekkende stoffen
Zeer zorgwekkende stoffen (ZZS) zoals PFAS en GEN-X komen onder een vergrootglas te liggen. Dit type stof wordt veel gebruikt en vinden we op nanoniveau terug in veel afvalstromen. De verwachting is dat hier meer eisen aan gesteld gaan worden.

Cijfers over gevaarlijk afval

Onze experts staan voor u klaar