Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Glas

Glas

Zonder verlies van kwaliteit kan glas keer op keer opnieuw gebruikt worden voor het maken van nieuw glas. Binnen diverse organisaties komt veel glasafval vrij. Denk hierbij aan supermarkten en horecagelegenheden, maar ook aan de auto- en glaszetindustrie. PreZero biedt diverse oplossingen om uw glasafval duurzaam in te zamelen.
Glas

Inzameling van glas

Uw gebruikte flessen, potjes en oude ramen worden verwerkt tot kleine scherven. Deze worden als grondstof ingezet bij de productie van nieuw glas. Door hergebruik levert 1 kilo glasscherven een besparing van 1,2 kilo aan primaire grondstoffen op. Het produceren van glas kost door de benodigde hitte erg veel energie. Het voordeel van hergebruik is dan ook erg groot. We besparen hierdoor namelijk zo'n 25% van de energie ten opzichte van het produceren zonder gerecycled glas.

Onze inzamelingsmiddelen

Voor het inzamelen van glas is het belangrijk een goed afgesloten en stevige container te gebruiken, aangezien glas gevaarlijk kan zijn als het breekt. Om u hierbij te helpen hebben wij diverse types containers ter beschikking. Afhankelijk van de hoeveelheid glas die u te verwerken heeft kunnen wij u voorzien van rolcontainers vanaf 240 liter tot aan 40m3 zeecontainers.