Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Metaal

Metaal

Bij PreZero vindt de inzameling, sortering en bewerking van diverse soorten metalen plaats voor bedrijven en particulieren. Daarnaast ontzorgen wij bedrijven in de demontage van oude machines. De metalen worden nauwkeurig gesorteerd op basis van soort en kwaliteit, dit zorgt voor een zuivere metaalrecycling. Ongeveer 95% van het ingezamelde metaal is recyclebaar. Daarom is metaal een waardevolle grondstof. In veel gevallen ontvangt u een vergoeding voor het gescheiden inzamelen van metaal.
Metaal

Wat valt onder metaalafval?

Metalen zijn te onderscheiden in ferro metalen en non-ferro metalen. Tot de ferro-metalen behoren de metalen met als hoofdbestandsdeel ijzer, zoals gietijzer, kobalt, nikkel en RVS. Tot de non ferro-metalen worden alle overige metalen gerekend, bijvoorbeeld aluminium, koper, lood en roestvrij staal. Lege verfblikken en spuitbussen waar verf of chemische middelen in hebben gezeten, moeten bij het klein chemisch afval.

Voor de afvalstroom metaal bieden we verschillende maatwerkoplossingen aan. Onze experts adviseren u graag over de juiste inzameling van metaalafval in afvalcontainers.

Recycling en verwerking van metaal

  1. Bedrijven en milieustraten zamelen metaal in. Verschillende metaalsoorten worden apart ingezameld om zuivere afvalstromen te creëren.
  2. PreZero haalt het metaal op.
  3. Het metaal wordt nogmaals gesorteerd
  4. Daarna volgt een bewerking van de ferro- en non-ferro-metaalsoorten, zoals oud ijzer, koper, aluminium en RVS.
  5. Na het acceptatie- en bewerkingsproces leveren wij de metalen aan de internationale metaalindustrie.
  6. De metalen worden gezuiverd en gesmolten om in te zetten als grondstof voor nieuwe producten. Het proces van recycling is voor deze materialen vrijwel oneindig.

Metaalrecycling bij PreZero Winschoten

Op de PreZero locatie in Winschoten vindt de sortering en bewerking van diverse soorten metalen plaats. Hier maken we gebruik van een aluminiumpers waarin aluminiumschroot omgezet wordt naar geperste pakketten. Hierdoor verminderen we transportbeweging, CO2- en stikstof uitstoot en is het materiaal beter geschikt voor het omsmelten tot nieuwe producten.

Advies nodig?