Papier balen

Papier en karton

Bij bedrijven en organisaties is er veel afval van papier en karton. Denk aan bijvoorbeeld printpapier, notities en verpakkingen. Veel bedrijven scheiden al papier en karton. En dat is mooi, want papier en karton kunnen we goed recyclen. Karton kunnen we zelfs tot wel zeven keer recyclen.
papier balen

Papier en karton bij bedrijven in cijfers

Per persoon verbruiken we ruim 80 kilo papier per jaar. Door dat zoveel mogelijk te recyclen, hoeven we jaarlijks ruim 7 miljoen bomen minder te kappen. In Nederland recyclen we ruim 89 procent van al het papier en karton dat we weggooien. En daar kunnen we vervolgens allerlei nieuwe spullen van maken. Bijvoorbeeld nieuwe dozen, printerpapier en zelfs bloempotten. Hoe de verwerking van papier en karton werkt bij PreZero? Dat laten we u zien in de video.

papier inzamelen, karton inzamelen

Onze inzamelingsmiddelen

Snel en efficiënt papier en karton inzamelen

Door materialen aan de bron te scheiden, is optimale recycling mogelijk. Bied elke container met een bepaald soort materiaal en afval aan volgens de voorwaarden van PreZero. Dan gaat het recyclen sneller en makkelijker. Onze experts adviseren u graag over de juiste inzameling.

Kringloop papier en karton

Recycling van papier en karton

Papier en karton worden nieuwe producten

  1. Bedrijven gooien papier weg.
  2. PreZero haalt papier op en brengt het naar de sorteerinstallatie.
  3. Bij de sorteerinstallatie wordt het papier gescheiden in karton, kranten, folders en tijdschriften.
  4. PreZero brengt het materiaal naar de papierfabriek.
  5. Materiaal wordt losgeslagen en opgelost in een grote pulper.
  6. De pulp wordt gewassen en gereinigd.
  7. Hiervan worden nieuwe producten gemaakt zoals karton, papier en toiletpapier.

Marktontwikkelingen

Er is veel vraag naar karton vanuit de Europese papierfabrieken. Door de herstart van de horeca draaien fabrieken die verpakkingen of tissues maken op volle kracht. Wel zien we een daling in de productie van folders en kranten.

Kantoren zijn lang minimaal bezet geweest, waardoor er relatief weinig papier vrijkomt. Bij de volledige heropening van de economie zal het aanbod van papier weer stijgen. Normaal zou dit de markt weer wat ontspannen, maar gezien de grote vraag zien we dat het wat hogere prijspeil aanhoudt in 2022.  

De door ons gehanteerde index afslagen zullen gezien onze kostenontwikkeling met ongeveer 6,5% inflateren.

Artikelen over papier en karton

Onze experts staan voor u klaar