Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Vertrouwelijk papier snippers

Vertrouwelijk papier

Vertrouwelijk papier gaat u scheiden om twee redenen. De zekerheid dat vertrouwelijke documenten niet meer opduiken. En duurzaamheid. Vertrouwelijk papier is namelijk eenvoudig te scheiden en kan, net als papier en karton, gemiddeld zeven keer opnieuw worden gebruikt.

Wat is vertrouwelijk papier?

Documenten waarop belangrijke of privacygevoelige informatie staan, zijn vertrouwelijk papier. U heeft eerder te maken met vertrouwelijk papier dan u denkt. Kijk maar naar de onderstaande voorbeelden.

  • (Semi) Overheden: Bij het verwerken van juridische documenten, overheidsrapporten, persoonlijke gegevens van burgers en bijvoorbeeld beleidsdocumenten.
  • Onderwijs: Bij het beheren van studentendossiers, examenresultaten, financiële gegevens of onderzoeksresultaten.
  • Gezondheidszorg: Bij het verwerken van medische dossiers, patiëntengegevens, facturatie-informatie, onderzoeksresultaten en andere vertrouwelijke gezondheidsinformatie.
  • Zakelijke dienstverlening: Bij het omgaan met bedrijfsgeheimen, financiële rapporten, facturatie, klantgegevens, contracten en personeelsdossiers.

Waarom vertrouwelijk papier scheiden?

Door vertrouwelijk papier apart in te zamelen, heeft u de zekerheid dat het vernietigen van vertrouwelijke documenten veilig gebeurt waarmee u voldoet aan de AVG-wetgeving. CA+ gecertificeerde inzameling, transport en verwerking geeft u de zekerheid dat uw documenten veilig en vertrouwd worden vernietigd.

Vertrouwelijk papier container

Hoe werkt het?

Simpel! Plaats een volledig afgesloten vertrouwelijk papier container op een plek naar keuze. De container heeft een speciaal slot zodat de container niet geopend kan worden. Wilt u dat de container geledigd wordt? Dan geeft u ons een seintje en komt onze chauffeur met beveiligde wagen het vertrouwelijk papier ophalen. Zodat wij uw vertrouwelijk papier vernietigen.

Wij kunnen u verschillende vertrouwelijk papier containers aanbieden, variërend van 240L tot en met 12m3. De hoeveelheid vertrouwelijk papier dat in één container past is afhankelijk van de grootte en dikte van uw documenten. Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat in een 240L container zo’n tien tot vijftien archiefdozen aan papier passen. Deze kunt u op abonnement basis laten ledigen.

Ook is het belangrijk om te weten hoe vaak deze hoeveelheid papier vrijkomt. Wilt u eenmalig uw archief vernietigen? Dan is onze eenmalige inzameling van vertrouwelijk papier een goede keuze. Een archief voeren wij ook af op pallets.

Dat is eigenlijk heel makkelijk! Al het papier wat u vertrouwelijk wil laten vernietigen kan namelijk in een vertrouwelijk papier container. Hierin maken we dus geen onderscheid tussen verschillende soorten papier.

Wij werken volgens de CA+ richtlijnen en zetten waar nodig zelfs nog een stap extra. Samengevat geven wij u een aantal garanties:

  • Uw vertrouwelijk papier stopt u beveiligde en afgesloten containers.
  • Uw vertrouwelijk papier wordt ingezameld door chauffeurs met een VOG.
  • Uw vertrouwelijk papier wordt vervoerd door beveiligde wagens.
  • Uw vertrouwelijk papier wordt in het hele proces niet met de hand aangeraakt.

Stap 1: u verzamelt uw papier in de door ons aangeleverde gesloten containers.

Stap 2: speciaal beveiligde PreZero wagens halen uw vertrouwelijke papier op en brengen het naar de beveiligde vernietigingslocatie.  

Stap 3: wij vermengen al het papier en versnipperen dit tot kleine onleesbare snippers. Vertrouwelijk papier vernietigen doen wij zonder dit zelf met de hand te sorteren.

Stap 4: de papiersnippers persen wij tot balen.

Stap 5: de balen met geperste snippers brengen wij vervolgens naar een papierfabriek.

Stap 6: de balen worden door een grote machine losgeklopt en opgelost in water. Dat heet verpulpen.

Stap 7: de pulp wordt gewassen en gereinigd.

Stap 8: tot slot wordt er van het pulp een nieuw product gemaakt zoals tissues en schrijfpapier.

Als organisatie zijn wij aangesloten bij het CA+ keurmerk. Dit is hét keurmerk voor vertrouwelijke papiervernietiging. Door het naleven van de CA+ richtlijnen zorgen wij voor een veilig en betrouwbaar inzamel- en vernietigingsproces. 

We begrijpen dat het erg onhandig is om grote hoeveelheden papier uit dozen en klappers te halen. In dit geval kunt u gebruikmaken van onze eenmalige opruimservice. Huur tijdelijk een 12m3 container en plaats hierin al het vertrouwelijke papier dat u wilt laten vernietigen. U kunt uw archief dat op pallets staat ook in een keer laten ophalen door onze verzegelde trailer. 

Tissuebox

Dit maken we van uw vertrouwelijk papier

De eerste stap is het vertrouwelijk papier vernietigen. Door de papiervernietiging worden al uw vertrouwelijke gegevens volledig onleesbaar zijn. En dit papier gebruiken we als materiaal voor nieuwe tissues en toiletpapier.