Telefonische bereikbaarheid

Let op, onze telefonische bereikbaarheid is gewijzigd, wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 07:30 tot 17:00 uur. Wist u dat u 24 uur per dag gebruik kunt maken van de Mijn PreZero portal. Ga hiervoor naar mijnprezero.nl.

Het verhaal van Femke Schaart

"Ik werd snel opgenomen door mijn collega’s waardoor ik heel snel mijn plek had gevonden."
Femke Schaart

Ik ben Femke. Ik heb MBO chemie gestudeerd en opvolgend de opleiding HBO chemie. In het derde jaar van de opleiding MBO Chemie was er een te kort aan stageplekken, maar via mijn netwerk kreeg ik contact met Jacob Alkema, vestigingsmanager van de locatie Veendam. Na het kennismakingsgesprek kon ik direct de week erop beginnen met mijn stage. Ik was de eerste vrouwelijke medewerker op het depot Gevaarlijk Afval.

Een van mijn opdrachten was een onderzoek waarbij gekeken wordt naar de voorbehandeling van olie/water/slib bij de verwerker. Hierbij is de voorbehandeling in het klein nagebootst waardoor voorkomen wordt dat afvalstromen onnodig afgekeurd worden. Ook kreeg ik dagelijks een lijst met binnenkomende afvalstromen van verschillende klanten die gecontroleerd moesten worden of ze voldoen aan de aanlevervoorwaarden.
Tijdens mijn stage kreeg ik het gevoel dat ik een volwaardig medewerker was. Hierdoor leerde ik veel en ben ik zelfstandiger geworden. Ik werd snel opgenomen door mijn collega’s waardoor ik heel snel mijn plek had gevonden.

Na het afronden van mijn MBO opleiding ben ik HBO chemie gaan doen. Toen ik daar bijna klaar mee was zocht ik naar werk. Jacob nam contact met mij op om als laborant aan het werk te gaan. Toen ik weer binnenkwam kreeg ik direct het gevoel van thuiskomen.

De kans die ik hier krijg om zelfstandig en volwaardig het laboratorium te ontwikkelen is een leuke uitdaging voor mij. Hierbij krijg ik veel vrijheid en ontwikkelingskansen, waaronder bijbehorende opleidingen. Ik ben namelijk wel iemand die van uitdagingen houdt. Tevens ben ik bezig met veel verschillende dingen. Zo zijn alle voorschriften herschreven en worden er veel binnenkomende stromen gecontroleerd om zo de kwaliteit van afvalstromen te waarborgen.