Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Gezondheidszorg

Gezondheidszorg

Wij helpen organisaties in de gezondheidszorg met hun afvalmanagement. Dit doen we door het afval in te zamelen, te sorteren en te verwerken. En we denken mee over het gescheiden inzamelen van veelvoorkomende soorten afval. In overleg zoeken we naar de beste oplossingen en komen we op nieuwe ideeën. Om samen zoveel mogelijk verspilling van grondstoffen te voorkomen.
Wagen PreZero

Onze aanpak

Onze projectleiders Zero Waste helpen u om processen te verbeteren. Samen bepalen we de route om tot optimale afvalscheiding en -verwerking te komen. Van logistiek en de verwerking van afval tot aan het duurzaam inkopen van recyclebare materialen en het doorvoeren van afvalreducties. Zo zijn we er binnen achttien maanden in geslaagd om het recyclingpercentage van een middelgroot ziekenhuis te verhogen van 23% naar 32%.

Onze oplossingen voor de gezondheidszorg

Klantverhaal Erasmus

Erasmus MC duurzamer maken

Het Erasmus MC produceert jaarlijks ongeveer 3 miljoen kilo afval (3.000 ton). Een zesde deel is gevaarlijk afval, zoals chemicaliën en de beschermende kleding die medewerkers dragen op de corona-afdelingen. 12% van het afval wordt gerecycled. Dat moet omhoog: naar 20% over twee jaar en naar 40% over vier jaar. “Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk”, legt Marcel van der Mijde, coördinator logistiek van het Erasmus MC, uit.

Onze branchekennis helpt u vooruit

Lopende mensen in kantoorgebouw

Samen de cirkel sluiten

Laten we eerlijk zijn: de houdbaarheidsdatum van eindeloos consumeren en weggooien is verstreken. Dat zien wij, dat ziet u en ook uw klanten, de overheid en brancheorganisaties zien dat. Gelukkig maar. Want samen kunnen we veranderen. We gaan naar een toekomst waarin we materialen meer op waarde schatten. Waarin we ze niet langer verspillen, maar juist optimaal benutten.

Onze experts staan voor u klaar