Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Veelgestelde vragen over overnames

De overgang naar PreZero proberen we zo soepel mogelijk te laten verlopen. Toch kunnen we ons voorstellen dat u vragen heeft over de overgang. Hier vindt u de veelgestelde vragen over de verschillende overnames.

 

Algemene vragen

Over PreZero

PreZero is onderdeel van de Schwarz Groep, een Duits familiebedrijf dat ook de eigenaar is Lidl en Kaufland. De Schwarz Groep specialiseert zich in retail, productie en milieudiensten. Daarmee maken zij de cirkel rond. Bij de Schwarz Groep werken 500.000 mensen in 33 landen.

PreZero is specialist in milieudiensten. Het bedrijf richt zich op het inzamelen, verwerken recyclen van afval tot grondstoffen voor nieuwe producten. In Nederland, Duitsland, Polen, Zweden, België, Luxemburg, Oostenrijk, Italië, Spanje, Portugal en de VS werken we met 30.000 collega’s aan het sluiten van kringlopen.

De merknaam is ontstaan uit de ambitie om te werken aan een toekomst zonder afval, zero waste dus. Vandaar PreZero.

PreZero is een Duits bedrijf dat is opgericht in 2019. Het bedrijf is nog relatief jong en groeit snel. In Nederland was PreZero nog klein. Er was alleen een kunststof sorteerinstallatie in Zwolle. Met de overname van SUEZ Nederland wordt PreZero een grote speler op de Nederlandse markt.

U hoeft zich geen zorgen te maken dat er iets verandert aan onze dienstverlening, want alle afspraken die we samen hebben gemaakt, blijven gewoon van kracht. Bovendien houdt u dezelfde contactpersonen en de service die u van ons gewend bent.   

Jazeker! U kunt gewoon op ons rekenen zoals u dat gewend bent. 

PreZero is een innovatieve organisatie die kringlopen wil sluiten om zo de grondstoffen van de aarde te sparen. We hebben een helder doel: een toekomst waarin een efficiënte, gesloten kringlopen van recyclebare materialen ons milieu beschermen en op duurzame wijze waarde creëren. Onze naam beschrijft onze claim: zero waste van grondstoffen in de hele waardeketen.

Contracten en afspraken

We sturen u geen nieuw contract. Omdat het uitsluitend een naamswijziging betreft en de partij waarmee u heeft gecontracteerd verder hetzelfde blijft, is dat ook niet nodig.

U houdt voorlopig gewoon dezelfde contactpersonen.

Ja. Daar verandert niets aan.

Nee dat kan niet. We blijven onze dienstverlening gewoon volgens de afspraken uitvoeren.

Nee. De afspraken die we samen hebben gemaakt blijven gewoon staan.

Rebranding

Overname SUEZ

Over PreZero

Bij PreZero werken 13.000 mensen in 9 landen. ER zijn 280 vestigingen. PreZero is onderdeel van de Schwarz Groep, waar 458.000 mensen in 33 landen. In totaal is deze organisatie een stuk groter dan SUEZ wereldwijd is. 

PreZero neemt alle inzamelings- en recyclingactiviteiten van SUEZ over. De verwerking van gevaarlijk afval in Almelo blijft bij SUEZ net als SUEZ IWS. Verder wordt er een nieuwe eigenaar gezocht voor de kunststof sorteerinstallatie in Rotterdam. Dat heeft de Europese Commissie als voorwaarde gesteld voor overname. PreZero is daarmee akkoord gegaan.

We gaan eerst onze kennis en expertise samenvoegen. Zo kunnen we efficiënter werken en grotere stappen zetten op weg naar Zero Waste. Welke invloed dat heeft op ons aanbod bekijken we stap voor stap.

Deze overname biedt kansen. PreZero is een innovatieve organisatie met flinke ambities op het gebied van de circulaire economie. We passen goed bij elkaar. Door het samenvoegen van onze kennis en expertise kunnen we meer kringlopen sluiten en meer grondstoffen besparen.

We hebben het hieronder in een overzicht gezet. 

Oude naam Nieuwe statutaire naam
SITA Recycling Services Noord B.V.PreZero Recycling Services Noord B.V.
SITA Recycling Services Zuid B.V.PreZero Recycling Services Zuid B.V.
SITA Papier en Kunststof Recycling B.V.PreZero Papier & Kunststof Recycling B.V.
SITA ReEnergy Roosendaal B.V.PreZero Energy Roosendaal B.V.
SITA EcoService Nederland B.V.PreZero Special Waste B.V.
SUEZ Riool Services B.V. (0108)PreZero Riool Services B.V.
SITA Transport B.V.PreZero Transport B.V.
SITA Recycling Services West B.V.PreZero Recycling Services West B.V.
SUEZ Nederland Holding B.V.PreZero Nederland Holding B.V.
SITA ReEnergy Rotterdam B.V.

PreZero Energy Rotterdam B.V.

Over SUEZ

Ja, SUEZ blijft bestaan. PreZero neemt alle inzamelings- en recyclingactiviteiten van SUEZ in Nederland over. De verwerking van gevaarlijk afval in Almelo blijft bij SUEZ net als SUEZ IWS (grondverwerkingsactiviteiten).

SUEZ is op een aantal vlakken een concurrent van PreZero. Maar ook met concurrenten werken we wel eens samen. Kijk naar Green Collective, een initiatief om minder vrachtwagens te laten rijden in binnensteden, dat we samen met Renewi zijn gestart.

Het is een overname vanuit kracht, niet bedoeld om te saneren. We gaan elkaar leren kennen, onze krachten bundelen en beide organisaties integreren zodat we efficiënt kunnen samenwerken.

Over onze dienstverlening

U hoeft zich geen zorgen te maken dat er iets verandert aan onze dienstverlening, want alle afspraken die we samen hebben gemaakt, blijven gewoon van kracht. Bovendien houdt u dezelfde contactpersonen en de service die u van ons gewend bent.   

Jazeker! U kunt gewoon op ons rekenen zoals u dat gewend bent. 

U hoeft zich geen zorgen te maken dat er iets verandert aan onze dienstverlening, want alle afspraken die we samen hebben gemaakt, blijven gewoon van kracht.

Ja, u kunt nog gewoon bij uw rapportage. 

U hoeft zich geen zorgen te maken dat er iets verandert aan onze dienstverlening, want alle afspraken die we samen hebben gemaakt, blijven gewoon van kracht. Bovendien houdt u dezelfde contactpersonen en de service die u van ons gewend bent. 

PreZero heeft op 1 juni SUEZ Nederland overgenomen. Vanaf nu zullen we stap voor stap de veranderingen doorvoeren. We houden u daarvan zo goed mogelijk op de hoogte. Bijvoorbeeld via onze website, de veelgestelde vragen en uw accountmanager. 

Aan onze afvalbrenglocaties verandert niets. U kunt gewoon bij ons terecht, zoals u dat gewend bent. Het is wel belangrijk dat u dan de naam op de begeleidingsbrief verandert in PreZero Nederland. 

Nee, de afvalstroomnummers blijven gelijk. 

Over gevaarlijk afval

Ja. U hoeft zich geen zorgen te maken dat er iets verandert aan onze dienstverlening. Alle afspraken die hebben gemaakt, ook voor gevaarlijk afval, blijven gewoon van kracht. 

Ja, de afvalstroomnummers veranderen niet. 

Ja, we gaan stap voor stap overal het SUEZ-logo vervangen door het PreZero-logo. Dat is een flinke klus en het gaat even duren. Maar ook de emballage van gevaarlijk afval krijgt straks een nieuw logo.

Over contracten en afspraken

Ja, de Algemene Voorwaarden veranderen inhoudelijk niet. 

Er verandert niets aan de afspraken die we samen hebben gemaakt. We gaan onze dienstverlening alleen onder de naam PreZero voor u uitvoeren. 

Over mijn SUEZ

Ja, dat kan gewoon. Alleen verandert de naam van Mijn SUEZ in Mijn PreZero: www.mijnprezero.nl

Uw Mijn SUEZ account wordt automatisch omgezet naar een Mijn PreZero account. Hier hoeft u niets voor te doen. U kunt gewoon inloggen met uw bestaande gegevens op www.mijnprezero.nl Op Mijn PreZero heeft u dezelfde functionaliteiten zoals u gewend bent. 

Ja, in het begin zult u ook de naam SUEZ nog voorbij zien komen. We gaan stap voor stap de naamswijziging overal in doorvoeren. Maar dat betekent dat u soms zowel PreZero als SUEZ zult tegenkomen in onze communicatie. 

Over de webshop

Jazeker. De webshop blijft gewoon bestaan, vanaf nu onder de naam PreZero. Kijk op www.prezero-shop.nl Hier kunt u alle diensten bestellen zoals u dat ook gewend bent.

Ja, de bestelling wordt gewoon uitgevoerd.

Uw lopende bestellingen worden automatisch overgenomen door PreZero. Hier hoeft u niets voor te doen.

Over de rebranding

We gaan stap voor stap overal het SUEZ-logo vervangen door het PreZero-logo. Dat is een flinke klus en het gaat even duren. Zodra uw containers aan de beurt zijn, informeren we u hierover.

Officieel is onze naam veranderd op 1 juni 2021. Maar het duurt even voordat we onze nieuwe naam overal hebben doorgevoerd. Dat doen we komende maanden stap voor stap en we trekken er een jaar voor uit. De eerste aanpassingen ziet op deze website. Ook onze social media kanalen worden snel aangepast. Daarna zult u steeds vaker het PreZero logo tegenkomen.

Het is een flinke klus dus we hebben even tijd nodig. We trekken er 12 maanden voor uit en dan verwachten we dat alles klaar is. Maar we zien ongetwijfeld ergens een logo over hoofd, dus kom je na verloop van tijd nog een SUEZ-logo tegen, meld het dan bij uw accountmanager.

Ja, de bedoeling is dat we ook reclameborden vervangen door nieuwe borden met de naam PreZero. Het duurt nog wel even voordat we alles kunnen vervangen. Uw accountmanager neemt daar dan contact met u over op.

We gaan zoveel mogelijk hergebruiken of recyclen. Op een deel van onze kleding kunnen we het logo vervangen, van een ander deel maken we bijvoorbeeld laptophoezen. We gaan ook kijken of we onze lichtbakken kunnen hergebruiken. Ook hebben we al spullen weggegeven, bijvoorbeeld aan scholen. Onze ambitie is om zo min mogelijk restafval te hebben.

Over de administratie

Nee ons rekeningnummer verandert niet. Onze tenaamstelling verandert wel. U ontvangt daarover ook bericht van ons. Hieronder hebben we onze gegevens op een rij gezet. 

Oude naamNieuwe statutaire naamBTW nr.KVK nummerBank tenaamstelling
SITA Recycling Services Noord B.V.PreZero Recycling Services Noord B.V.NL.0016.02.792.B.01K.v.K. 04044580PreZero Recycling Services Noord B.V.
SITA Recycling Services Zuid B.V.PreZero Recycling Services Zuid B.V.NL.0050.68.204.B.01K.v.K. 09046820PreZero Recycling Services Zuid B.V.
SITA Papier en Kunststof Recycling B.V.PreZero Papier & Kunststof Recycling B.V.NL.0093.27.435.B.01K.v.K. 01061732PreZero Recycling Services Zuid B.V.
SITA ReEnergy Roosendaal B.V.PreZero Energy Roosendaal B.V.NL.0082.41.326.B.01K.v.K. 20051183PreZero Recycling Services Zuid B.V.
SITA EcoService Nederland B.V.PreZero Special Waste B.V.NL.8107.90.282.B.01K.v.K. 09129265PreZero Recycling Services Zuid B.V.
SUEZ Riool Services B.V. (0108)PreZero Riool Services B.V.NL.8002.42.373.B.01K.v.K. 24191415PreZero Riool Services B.V.
SITA Transport B.V.PreZero Transport B.V.NL.8091.75.174.B.01K.v.K. 27188077PreZero Recycling Services West B.V.
SITA Recycling Services West B.V.PreZero Recycling Services West B.V.NL.8107.90.373.B.01K.v.K. 24336713PreZero Recycling Services West B.V.
SUEZ Nederland Holding B.V.PreZero Nederland Holding B.V.

NL.8047.14.423.B.01

 

K.v.K. 24261900

 

PreZero Recycling Services Zuid B.V.

 

SITA ReEnergy Rotterdam B.V.

 

PreZero Energy Rotterdam B.V.

 

   

 

In deze tabel vindt u onze nieuwe tenaamstellingen. De bankrekeningnummers zijn niet veranderd. 

Oude naamNieuwe statutaire naamBTW nr.KVK nummerBank tenaamstelling
SITA Recycling Services Noord B.V.PreZero Recycling Services Noord B.V.NL.0016.02.792.B.01K.v.K. 04044580PreZero Recycling Services Noord B.V.
SITA Recycling Services Zuid B.V.PreZero Recycling Services Zuid B.V.NL.0050.68.204.B.01K.v.K. 09046820PreZero Recycling Services Zuid B.V.
SITA Papier en Kunststof Recycling B.V.PreZero Papier & Kunststof Recycling B.V.NL.0093.27.435.B.01K.v.K. 01061732PreZero Recycling Services Zuid B.V.
SITA ReEnergy Roosendaal B.V.PreZero Energy Roosendaal B.V.NL.0082.41.326.B.01K.v.K. 20051183PreZero Recycling Services Zuid B.V.
SITA EcoService Nederland B.V.PreZero Special Waste B.V.NL.8107.90.282.B.01K.v.K. 09129265PreZero Recycling Services Zuid B.V.
SUEZ Riool Services B.V. (0108)PreZero Riool Services B.V.NL.8002.42.373.B.01K.v.K. 24191415PreZero Riool Services B.V.
SITA Transport B.V.PreZero Transport B.V.NL.8091.75.174.B.01K.v.K. 27188077PreZero Recycling Services West B.V.
SITA Recycling Services West B.V.PreZero Recycling Services West B.V.NL.8107.90.373.B.01K.v.K. 24336713PreZero Recycling Services West B.V.
SUEZ Nederland Holding B.V.PreZero Nederland Holding B.V.

NL.8047.14.423.B.01

 

K.v.K. 24261900

 

PreZero Recycling Services Zuid B.V.

 

SITA ReEnergy Rotterdam B.V.

 

PreZero Energy Rotterdam B.V.

 

   

 

Nee, die veranderen niet. Onze statutaire naam is wel veranderd, net als de tenaamstelling van onze bankrekening. 

Ja de rechtspersoon blijft bestaan maar krijgt wel een nieuwe naam, PreZero Recycling Services Zuid B.V. De KvK nummers en de BTW nummers veranderen niet. 

Over onze contactgegevens

De contactpersonen en onze telefoonnummers blijven gewoon hetzelfde. Onze website verandert wel. Dat is nu www.prezero.nl

Ook onze e-mailadressen zullen over een tijdje veranderen. Daarvan houden we u op de hoogte. Kijk voor onze actuele contactgegevens op www.prezero.nl/contact

Overname Virol

Over Virol

PreZero neemt alle inzamelings- en recyclingactiviteiten van Virol over.

Deze overname biedt kansen. PreZero is een innovatieve organisatie met flinke ambities op het gebied van de circulaire economie. De klantgerichte werkwijze van Virol kunnen we onder de naam PreZero nog beter vormgeven.

We hebben het hieronder in een overzicht gezet.

Oude naamNieuwe statutaire naam
Virol B.V.PreZero Recycling Services Noord B.V.
Virol Dry Pulp B.V.PreZero Dry Pulp B.V.
Virol E-waste B.V.PreZero Recycling Services Noord B.V.
Virol Holding B.V.PreZero Recycling Scheemda Holding B.V.
Virol Metaal B.V.PreZero Metaal B.V.

 

De organisatie Virol blijft bestaan maar gaat verder onder een andere naam. Natuurlijk kunt u wel blijven vertrouwen op de servicegerichte werkwijze van Virol.

Het is een overname vanuit kracht, niet bedoeld om te saneren. We gaan elkaar leren kennen, onze krachten bundelen en beide organisaties integreren zodat we efficiënt kunnen samenwerken.

Ja dat kan via deze link.

Rebranding

Stap voor stap wordt overal het Virol-logo vervangen door het PreZero-logo. Dat is een flinke klus en het gaat even duren. Zodra uw containers aan de beurt zijn, informeren we u hierover.

Officieel is de naam Virol veranderd op 1 juli 2021. De komende periode wordt de nieuwe naam overal doorgevoerd. Dat gebeurt stap voor stap. U zult steeds vaker het PreZero logo tegenkomen.

Ja, alle reclameborden worden vervangen door nieuwe borden met de naam PreZero. Dat gebeurt stap voor stap. Uw accountmanager neemt daar contact met u over op.

We gaan zoveel mogelijk hergebruiken of recyclen. Van oude kleding maken we bijvoorbeeld laptophoezen. We gaan ook kijken of we onze lichtbakken kunnen hergebruiken. Ook hebben we al spullen weggegeven, bijvoorbeeld aan scholen. Onze ambitie is om zo min mogelijk restafval te hebben.

De naamswijziging zien we als een investering in een sterk merk. Dat is nodig om onze ambities waar te kunnen maken en de circulaire economie aan te jagen.

Contracten en afspraken

De afspraken die zijn gemaakt zullen we gewoon naleven. Dat geldt ook voor afspraken over kwaliteit.

Ja, de Algemene Voorwaarden veranderen inhoudelijk niet.

Er verandert niets aan de afspraken die we samen hebben gemaakt. We gaan onze dienstverlening alleen onder de naam PreZero voor u uitvoeren.

Administratie

Ons rekeningnummer verandert niet. Onze tenaamstelling verandert wel. U ontvangt daarover ook bericht van ons. Hieronder hebben we onze gegevens op een rij gezet.

Oude naam Nieuwe statutaire naam
  
Virol B.V.PreZero Recycling Scheemda B.V.
Virol Dry Pulp B.V.PreZero Dry Pulp B.V.
Virol E-waste B.V.PreZero E-waste B.V.
Virol Holding B.V.PreZero Recycling Scheemda Holding B.V.
Virol Metaal B.V.PreZero Metaal B.V.

 

Bekijk hier de aanlevervoorwaarden voor een factuur.

Locaties

Aan de afvalbrenglocaties verandert niets. U kunt nog steeds terecht, zoals u dat gewend bent. Het is wel belangrijk dat u dan de naam op de begeleidingsbrief verandert in PreZero Nederland. Let op: De openingstijden van PreZero Metaal B.V. (voorheen Virol Metaal B.V.) zijn gewijzigd. De nieuwe openingstijden vindt u hier.  

 

Overige categorieën met veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op