Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

koffiedik

Koffiedik

Koffiedik is het soort afval dat vaak vergeten wordt. Het is immers maar koffiedik? Maar dat koffiedik is ontzettend waardevol. Wist je dat er nu zelfs notitieblokken, koffiekopjes en zeepjes van gemaakt worden?
koffiedik

Koffiedik is een grondstof voor nieuwe producten

Jaarlijks belandt meer dan 250 miljoen kilo koffiedik bij het restafval. Terwijl koffiedik nog heel goed bruikbaar is. Want zoals koffie onze brandstof is, is koffiedik een brandstof voor nieuwe energie én een grondstof voor veel nieuwe producten. Daarom helpen we u graag mooie stappen te maken op de duurzaamheidsladder met koffie. Door uw koffiedik in te zamelen en te recyclen tot iets nieuws én door een recyclebare koffiebeker. Minder impact op het milieu, meer impact voor uw organisatie.

koffiedik inzamelen

Onze inzamelingsmiddelen

Koffiedik hygiënisch en efficiënt inzamelen

Door materialen aan de bron te scheiden, is optimale recycling mogelijk. Bied elke container met een bepaald soort materiaal en afval aan volgens de voorwaarden van PreZero. Dan gaat het recyclen sneller en makkelijker. Onze experts adviseren u graag over de juiste inzameling.

Kringloop koffiedik

Recycling van koffiedik

Van koffiedik naar zeepjes en elektriciteit

  1. Koffiedik wordt apart ingezameld in rolcontainers.
  2. PreZero haalt het koffiedik gescheiden op en brengt het naar een overslaglocatie.
  3. Als er voldoende koffiedik is, gaat het naar een fabriek die gespecialiseerd is in de verwerking van koffiedik.
  4. De fabriek haalt eventuele vervuillingen eruit.
  5. A) Het schone en meest verse koffiedik wordt vervolgens gedroogd op specificatie.
    B) Het overige deel wat niet geschikt is voor toepassing als product wordt vergist. Hiermee wordt groengas of elektriciteit en warmte geproduceerd.
  6. De gedroogde koffiedik gaat op transport naar producenten. Zij maken er o.a. notitieblokken, zeepjes en koffiekopjes van of zelfs op maat gemaakte producten.

Meer weten over onze afvalstroom koffiedik?

Meer weten over onze diensten?