Sorteerinstallatie

Verwerking en recycling

Vanuit meer dan 40 locaties in Nederland werken wij dagelijks aan een duurzaam morgen. Door het realiseren van slimme en innovatieve oplossingen voor afvalbeheer verbeteren we samen met onze klanten hun milieuprestaties.
PreZero wagen

PreZero is uw partner in:

  • gescheiden verwerking van vele verschillende afvalstromen;
  • maximale recycling en dus meer hergebruik = behoud van grondstoffen;
  • compleet afvalbeheer: van restafval tot gevaarlijk, chemisch of ziekenhuisafval;
  • het in co-creatie met partners zorgen voor de stap van afval naar nieuwe producten.
lampje veelgestelde vragen

Wij zijn wereldwijd marktleider in het hoogwaardig verwerken van afval tot:

  • Grondstoffen - we brengen grondstoffen terug in het productieproces voor producten zoals kranten en papieren doekjes, aluminium, plastic en glazen flessen, stalen blikjes en plastic wasmiddelflessen. We vinden ook innovatieve manieren om gerecyclede materialen te hergebruiken. Denk aan plastic voor vloerbedekking en parkbanken.
  • Energie - we vangen bijvoorbeeld het methaanrijke biogas dat wordt gegenereerd uit gft-afval om te zorgen voor elektriciteit en warmte in de Westergasfabriek.
  • Compostering - we veranderen tuinafval in gespecialiseerde producten zoals bodemverbeteraars, turfonderlaag, tuingrondmengsels, potproducten en compost.
PreZero Energy

Wat gebeurt er met afval dat niet kan worden verwerkt tot nieuwe grondstof?

Helaas kunnen niet alle materialen volledig worden teruggewonnen en gerecycled tot nieuwe producten of middelen. Afval dat niet geschikt is voor recycling zetten wij om in duurzame energie. Dit doen we door thermische verwerking in de afvalenergiecentrale Energy in Roosendaal. Deze hoogrendementscentrale wekt ongeveer 270.000 MWh aan elektriciteit op. Dit is genoeg om te voorzien in de energiebehoefte van 70.000 huishoudens. De opgewekte elektriciteit wordt direct aan het net geleverd.

Meer weten over onze diensten?