Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Start met duurzaam ondernemen en de bal gaat vanzelf rollen

Laten we eerlijk zijn: de houdbaarheidsdatum van eindeloos consumeren en weggooien is verstreken. Dat vinden wij niet alleen. Ook jij, je klanten, de overheid en brancheorganisaties zien dat. Gelukkig maar. Nou is stappen willen maken naar een duurzame toekomst één, maar waar begin je? "Het goede nieuws is dat je vandaag kunt beginnen: zo groot of klein als je wil", zegt Propositie Marketeer Saila Kiriwenno van PreZero. "Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Met de juiste aanpak geeft verduurzamen juist heel veel energie in de organisatie."
Lopende mensen in kantoorgebouw

"Het is voor iedereen duidelijk dat we niet door kunnen gaan zoals we nu bezig zijn", geeft Saila aan. "Vanuit het Klimaatakkoord hebben we die stip aan de horizon voor 2030 en 2050. Vanuit de overheid wordt hier ook op gestuurd. Het verbranden van afval wordt steeds duurder, de voorwaarden voor productie strenger, enzovoorts. Je moet dus wel mee, maar gelukkig willen veel mensen dat zelf ook. Consumenten kopen steeds bewuster en de meerderheid van de Nederlandse werknemers wil een duurzame werkgever. We zien dat duurzaam ondernemen daarmee steeds vaker een plek krijgt in het rijtje ambities als het gaat om mens en duurzaamheid (naast medewerkersbetrokkenheid, inclusie en solidariteit). Reden genoeg dus om nu die eerste stap of een extra stap te zetten."

"We kijken welke stappen je vandaag én morgen kunt zetten"

 

Dit is hét moment om op de rijdende trein te stappen

"We zien dat steeds meer bedrijven bezig zijn met circulariteit", legt Saila uit. "Andere organisaties hebben al volop ervaring opgedaan en best practices verzameld. Dat betekent dat de paden deels al geplaveid zijn en je nu makkelijker aan kunt haken. Je hebt nu nog tijd om dingen in je eigen tempo op te pakken en uit te zetten. Wacht je langer, dan moet je straks in een razend tempo doorpakken en is de impact heel groot. Juist nu kun je je eigen routekaart nog bepalen. Wij willen daar graag bij helpen. Samen kijken we welke stappen je vandaag én morgen kunt zetten en bepalen we de ideale weg naar een duurzaam morgen voor elke organisatie."

In je eigen tempo verduurzamen

Het fijne van het hele proces is, dat het niet in één keer hoeft, geeft Saila aan. "Er zijn verschillende knoppen waar je aan kunt draaien en dat kun je naar eigen inzicht doen. Je kunt natuurlijk beginnen met afval scheiden, maar je kunt daarnaast ook aan de slag met je medewerkersbetrokkenheid, je productieproces, je leveranciers… De 'menukaart' voor een duurzaam morgen bestaat uit verschillende onderdelen. Bij PreZero hebben we daar een routekaart voor en geven we organisaties alle hulp en ondersteuning. Het hoeft niet zwaar of complex te zijn, het is ook gewoon leuk. Begin met dingen die energie geven en vier je successen. Daardoor gaat de bal vanzelf rollen."

"Het hoeft niet zwaar of complex te zijn"

 

Gesloten kringloop

"PreZero is uniek omdat wij als enige bedrijf ter wereld een volledig gesloten kringloop kunnen bieden”, vertelt Saila. "De transitie naar een circulaire economie is alleen maar haalbaar door slim samen te werken. Daarom zoeken we zoveel mogelijk de verbinding met anderen, om samen met onze klanten en onze partners innovatieve oplossingen te bedenken. We werken samen met grote organisaties, de bakker om de hoek én met kleine startups. Want ieder heeft hierin zijn bijdrage. Daarnaast hebben wij een heel persoonlijke aanpak. Wij gaan voor duurzaamheid, ook in relaties. Als klant weet je dat je een goed aanbod krijgt, maar ook dat je kunt rekenen op een betrokken accountmanager die meedenkt over de implementatie van die oplossing. En mis je binnen jouw organisatie nog kennis of mankracht om door te kunnen pakken? Onze projectleiders Zero Waste of onze On Site medewerkers kunnen dit (tijdelijk) overnemen of coördineren. Samen gaan we op weg naar een duurzaam morgen."

Meer weten over duurzaam ondernemen? We helpen je graag op weg!

Vergelijkbare artikelen