Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Eerste praktijkdiploma na traject PreZero E-waste Academy uitgereikt!

Uitrijking praktijkdiploma

31 januari 2024

Na een open dag vorig jaar maart bij PreZero in Midwolda, is eind januari 2024 na een succesvolle afronding van de praktijkopleiding het eerste ‘praktijkdiploma assistent metaal elektro en installatietechniek’ uitgereikt. Een speciaal moment waar wethouder van gemeente Oldambt Jurrie Nieboer en beleidsadviseur van Noorderpoort college Jacqueline van Swaaij ook bij aanwezig waren.  

Bij de PreZero locatie in Midwolda vindt de inzameling, sortering en verwerking van elektronisch afval (E-waste) plaats. Dit zijn alle apparaten met een batterij of een stekker. Deze apparaten bevatten veel waardevolle en schaarse grondstoffen. En bij die locatie worden werk- leertrajecten van de PreZero E-waste Academy aangeboden. De PreZero E-waste Academy helpt onder andere mensen met afstand tot de arbeidsmarkt via een praktijkopleiding met begeleiding, naar een baan. Bij PreZero of (misschien in de toekomst) een andere werkgever, waar deze kennis en ervaring dan goed van pas komt.  

Samen met Afeer en Noorderpoort is PreZero in mei gestart met het opleiden van nieuwe medewerkers. Het doel? Het praktijkdiploma assistent metaal elektro en installatietechniek behalen. Rayonmanager van PreZero Dennis van Klinken: “We zijn trots dat we nu het eerste diploma hebben uitgereikt. Op deze manier kunnen we een bijdrage leveren aan het scholen en opleiden van medewerkers, voor nu én als basis voor hun verdere loopbaan.”  

Meer weten over de E-Waste Academy? Mail dan naar ewaste.nl@prezero.com.

Meest recente artikelen