Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Kunststofsorteerinstallatie Zwolle

Kunststofsorteerinstallatie Zwolle

Onze locatie in Zwolle is een moderne installatie waarin plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (pbd) gesorteerd worden. De installatie beschikt over hypermoderne technieken om het pbd te sorteren in maar liefst 14 verschillende stromen. Dit plastic wordt per soort in balen geperst en klaargezet voor transport. Hierna verwerkt een verwerkingsbedrijf het gesorteerde plastic tot korrels, die weer worden gebruikt om bijvoorbeeld een nieuwe gieter, wasmiddelfles of zeepflacon te maken.

Kunststofsorteerinstallatie Zwolle

Wat feitjes

  • Verwerkt ruim 85.000 ton plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (pbd) per jaar.
  • Het pbd wordt gesorteerd in totaal 14 stromen: 13 stromen en 1 reststroom.
  • De machinehal is 4.200 m2 en beschikt over bijna 250 transportbanden (4 kilometer!)
Kunststofsorteerinstallatie Zwolle

Een kijkje bij...

Per persoon verbruiken we in Nederland ruim 70 kilo plastic per jaar. Slechts 10% hiervan is gemaakt van gerecycled plastic. Dat is jammer, want gerecycled plastic is net zo sterk als nieuw plastic. In de video zie je hoe wij dat doen.

Hoe werkt de installatie?

Hieronder is de weg te zien die het pbd aflegt in de installatie. Het is een flinke weg, maar hier komen dan ook 14 verschillende stromen uit!

Proces in kunststofsorteerinstallatie Zwolle

De kringloop van plastic verpakkingen

De kringloop van plastic verpakkingen

Meer over onze andere installaties