Wat als het lukt | PreZero

Een samenleving zonder afval

Wat als het lukt

Wij zijn PreZero. Een nieuwe naam in Nederland. Toch zijn we er al jaren actief,  net als in het buitenland. We halen afval op en maken er nieuwe grondstoffen van. Wij zorgen dat er steeds meer wordt hergebruikt van wat we met z’n allen weggooien. Zo maken we de weg vrij voor een samenleving die minder grondstoffen nodig heeft. En meer circulair wordt.
Van hergebruik, naar hergebruik, naar hergebruik

De wereld écht veranderen

Dat lukt natuurlijk niet 1 2 3. Daar heb je doorzetters voor nodig. Mensen die verder denken. Die het dóen. Met vallen en opstaan. Die mensen zijn wij. Want bij PreZero zien we in onmogelijk vooral het woord mogelijk. We stellen elke dag de vraag:

  • Wat als het lukt om dingen te creëren zonder de aarde uit te putten?
  • Wat als we door samen te werken de cirkel kunnen sluiten? 
  • Wat als er daardoor écht iets verandert in de wereld?  

Laten we die ambitie samen waarmaken. Stap voor stap.

Samen de cirkel sluiten. Wat als het lukt.

Dow Benelux metaal
Dow Benelux sorteert nu 8 soorten metaal uit de afvalstroom

Dow Benelux combineert chemie, biologie en fysica om innovatieve producten te ontwikkelen. Samen met PreZero werd de gigantische afvalstroom van metalen slimmer ingericht. Ook demontagebedrijf DDM had een grote rol in dit proces. Door al het metaal tot 8 soorten te sorteren, kan dit nu veel beter gerecycled worden. Samen de cirkel sluiten. Wat als het lukt.

Velux dakramen take-back service
Dakramen krijgen een tweede leven

VELUX wilde oude dakramen redden van de sloop. PreZero heeft ze daarbij geholpen, door een take-back service te openen. Aannemers kunnen gebruikte dakramen nu bij ons inleveren, waarna die worden gedemonteerd. Van het hout dat overblijft maken we houten panelen en stoelen. Samen de cirkel sluiten. Wat als het lukt.

Flink bezorgdienst
Zoveel mogelijk verpakkingsafval recyclen

Het assortiment van boodschappenbezorger Flink bestaat uit meer dan 2.200 (vers)producten. Die worden in dozen of plastic bezorgd. Samen met PreZero werd de afvalstroom papier en karton efficiënter ingericht. Zo zijn er nu papiercontainers die de grote hoeveelheid dozen aankunnen, zodat er meer gerecycled wordt. Samen de cirkel sluiten. Wat als het lukt.

Ga vandaag nog van start

Ambitie wat als het lukt

Krijg inzicht in uw huidige situatie

Wat als het lukt om ook met uw bedrijf op een andere manier naar afval te kijken? De Quickscan geeft u inzicht in uw huidige situatie. En laat u zien welke stappen u vandaag nog kunt zetten. Want: Wat als het lukt om de aarde niet langer uit te putten? Wat als er écht iets verandert in de wereld?

Laten we praten over welke stappen uw organisatie nu al kan zetten. Zo brengen we een duurzaam morgen steeds dichterbij. 

Onze experts staan voor u klaar

We doen er alles aan om iedereen te laten zien dat gebruik en hergebruik voorgoed veranderd kunnen worden. Door actief mee te denken over vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en recycling. Landelijk, maar ook lokaal. Zo hebben we met gemeentes, bedrijven, ziekenhuizen en scholen al vele duurzame oplossingen ontwikkeld. En adviseren we een groeiend aantal organisaties over hergebruik, recycling en het sparen van grondstoffen. Daar zijn we trots op.