Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Oud metaal

Waar anderen een berg oud metaal zien, zien wij mogelijkheden voor hergebruik

Wat als het lukt

Waar anderen alleen een berg oud metaal zien, zien wij mogelijkheden voor hergebruik. De truc? Al dat sloopmetaal in 8 soorten verdelen. Samen met chemiebedrijf Dow Benelux en sloopaannemer DDM zagen wij de kans om oud metaal te demonteren. Daardoor kan er nu nog meer van het metaal weer opnieuw worden gebruikt. Zo werken we hard aan een samenleving die minder grondstoffen nodig heeft.
Metaal containers

Acht soorten sloopmetaal

Dow Benelux combineert chemie, biologie en fysica om innovatieve producten te ontwikkelen. Vroeger was de gedachtegang bij Dow Benelux: we hebben afval, dat willen we op een nette manier verwerken met daarbij zo min mogelijk kosten. Nu wil Dow Benelux hun afval nog steeds netjes verwerken, maar waar het kan vanuit een circulaire gedachte.

Samen met PreZero werd de gigantische afvalstroom van metalen slimmer ingericht. Ook demontagebedrijf DDM had een grote rol in dit proces. Door al het metaal tot 8 soorten te sorteren, kan dit nu veel beter gerecycled worden. Zo haalt Dow Benelux uit al het sloopmetaal nu 8 soorten metaal.

Metaal containers

Metaal demonteren

Voor al het sloopmetaal vindt nu na-scheiding plaats. Dow Benelux biedt het afval zelf al zo goed mogelijk gescheiden aan. Maar soms is het niet helemaal duidelijk wat er in welke container moet. En is het lastig om te bepalen of materialen nog verder gedemonteerd kunnen worden. PreZero haalt deze containers op van de werkvloer en DDM sorteert dit verder uit in 8 soorten metaal die opnieuw gebruikt kunnen worden.

Andere succesverhalen

Ga vandaag nog van start

Ambitie wat als het lukt

 

Krijg inzicht in uw huidige situatie

Wat als het lukt om ook anders naar uw afval te kijken? De Quickscan geeft u inzicht in uw huidige situatie. En laat zien waar u nog stappen kunt zetten.