Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Silphie

Waar anderen een plantje zien, zien wij een duurzaam verpakkingsmateriaal

Wat als het lukt

Samen met een fabrikant zagen we een kans om een heel nieuw soort verpakking te maken. Dankzij een plantje dat zonnekroon heet. Met de vezels van dit plantje ontwikkelden we papier en karton dat veel milieuvriendelijker is. Trouwens, het zaaien van zonnekroon is nog beter voor de bodem ook. Hoe mooi is dat? Zo werken we hard aan een samenleving die minder grondstoffen nodig heeft.
Silphie verpakkingen

Milieuvriendelijke verpakkingsoplossing

Silphiepapier kan in de food en non-food sector veelzijdig worden ingezet als alternatief voor verpakkingen. De silphieteelt verkleint transportafstanden en verlaagt CO2-uitstoot. Daarnaast wordt er bij de verwerking minder water en energie verbruikt en vindt de winning van de vezels zonder inzet van chemicaliën plaats. Kommen, vouwkartons, labels en displays zijn al gerealiseerd.

Met de vezel van de silphieplant als grondstof en een van 's werelds grootste fabrikanten van consumptiegoederen zetten PreZero en haar merk OutNature zich in voor milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen.

Andere succesverhalen

Ga vandaag nog van start

Ambitie wat als het lukt

 

Krijg inzicht in uw huidige situatie

Wat als het lukt om ook anders naar uw afval te kijken? De Quickscan geeft u inzicht in uw huidige situatie. En laat zien waar u nog stappen kunt zetten.