Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Van shampoofles naar kattenmand

Waar anderen lege shampooflessen zien, zien wij een reismand voor katten

Wat als het lukt

Lege shampooflessen worden na gebruik weggegooid. Samen met een supermarkt zagen wij de kans om dit om te zetten naar nieuwe producten voor in de winkel. Daardoor wordt het niet weggegooid, maar krijgt het weer een nuttige bestemming. Zo werken we hard aan een samenleving die minder grondstoffen nodig heeft.
PreZero kattenmand

Kunststofverpakkingen recyclen

Onze kunststofsorteerinstallatie in Zwolle is onmisbaar voor de recycling van verpakkingsmaterialen. Hier zetten we kunststofmaterialen om in hoogwaardige grondstoffen voor nieuwe producten: zo kan een shampoofles weer een nieuwe shampoofles worden, of een reismand voor katten. Zo geven we plastic afval een nieuw leven en sparen we grondstoffen. Van hergebruik, naar hergebruik, naar hergebruik. Wat als het lukt.

Andere succesverhalen

Ga vandaag nog van start

Ambitie wat als het lukt

 

Krijg inzicht in uw huidige situatie

Wat als het lukt om ook anders naar uw afval te kijken? De Quickscan geeft u inzicht in uw huidige situatie. En laat zien waar u nog stappen kunt zetten.