Veelgestelde vragen over de overname van Virol

De overgang van Virol naar PreZero proberen we zo soepel mogelijk te laten verlopen. Toch kunnen we ons voorstellen dat u vragen heeft over de overgang. Hier vindt u de veelgestelde vragen over de overname van Virol.

Overname

PreZero neemt alle inzamelings- en recyclingactiviteiten van Virol over.

Deze overname biedt kansen. PreZero is een innovatieve organisatie met flinke ambities op het gebied van de circulaire economie. De klantgerichte werkwijze van Virol kunnen we onder de naam PreZero nog beter vormgeven.

We hebben het hieronder in een overzicht gezet.

Oude naamNieuwe statutaire naam
Virol B.V.PreZero Recycling Services Noord B.V.
Virol Dry Pulp B.V.PreZero Dry Pulp B.V.
Virol E-waste B.V.PreZero Recycling Services Noord B.V.
Virol Holding B.V.PreZero Recycling Scheemda Holding B.V.
Virol Metaal B.V.PreZero Metaal B.V.

 

De organisatie Virol blijft bestaan maar gaat verder onder een andere naam. Natuurlijk kunt u wel blijven vertrouwen op de servicegerichte werkwijze van Virol.

Het is een overname vanuit kracht, niet bedoeld om te saneren. We gaan elkaar leren kennen, onze krachten bundelen en beide organisaties integreren zodat we efficiënt kunnen samenwerken.

Ja dat kan via deze link.

Over de rebranding

Stap voor stap wordt overal het Virol-logo vervangen door het PreZero-logo. Dat is een flinke klus en het gaat even duren. Zodra uw containers aan de beurt zijn, informeren we u hierover.

Officieel is de naam Virol veranderd op 1 juli 2021. De komende periode wordt de nieuwe naam overal doorgevoerd. Dat gebeurt stap voor stap. U zult steeds vaker het PreZero logo tegenkomen.

Ja, alle reclameborden worden vervangen door nieuwe borden met de naam PreZero. Dat gebeurt stap voor stap. Uw accountmanager neemt daar contact met u over op.

We gaan zoveel mogelijk hergebruiken of recyclen. Van oude kleding maken we bijvoorbeeld laptophoezen. We gaan ook kijken of we onze lichtbakken kunnen hergebruiken. Ook hebben we al spullen weggegeven, bijvoorbeeld aan scholen. Onze ambitie is om zo min mogelijk restafval te hebben.

De naamswijziging zien we als een investering in een sterk merk. Dat is nodig om onze ambities waar te kunnen maken en de circulaire economie aan te jagen.

Contracten en afspraken

We sturen u geen nieuw contract. Omdat het uitsluitend een naamswijziging betreft en de partij waarmee u heeft gecontracteerd verder hetzelfde blijft, is dat ook niet nodig.

Ja, de Algemene Voorwaarden veranderen inhoudelijk niet.

U houdt voorlopig gewoon dezelfde contactpersonen.

Ja. Daar verandert niets aan.

Er verandert niets aan de afspraken die we samen hebben gemaakt. We gaan onze dienstverlening alleen onder de naam PreZero voor u uitvoeren.

Nee dat kan niet. We blijven onze dienstverlening gewoon volgens de afspraken uitvoeren.

Nee. De afspraken die we samen hebben gemaakt blijven gewoon staan.

De afspraken die zijn gemaakt zullen we gewoon naleven. Dat geldt ook voor afspraken over kwaliteit.

Administratie

Ons rekeningnummer verandert niet. Onze tenaamstelling verandert wel. U ontvangt daarover ook bericht van ons. Hieronder hebben we onze gegevens op een rij gezet.

Oude naam Nieuwe statutaire naam
  
Virol B.V.PreZero Recycling Scheemda B.V.
Virol Dry Pulp B.V.PreZero Dry Pulp B.V.
Virol E-waste B.V.PreZero E-waste B.V.
Virol Holding B.V.PreZero Recycling Scheemda Holding B.V.
Virol Metaal B.V.PreZero Metaal B.V.

 

De betaalafspraken die we samen hebben gemaakt, blijven gewoon van kracht. De automatische incasso loopt daarom ook gewoon door. U zult alleen zien dat dit vanaf nu vanuit de naam PreZero wordt gedaan. Wilt u liever geen automatische incasso meer? Dan kunt u dat binnen 4 weken aan ons doorgeven.

Bekijk hier de aanlevervoorwaarden voor een factuur.

Locaties

Aan de afvalbrenglocaties verandert niets. U kunt nog steeds terecht, zoals u dat gewend bent. Het is wel belangrijk dat u dan de naam op de begeleidingsbrief verandert in PreZero Nederland. Let op: De openingstijden van PreZero Metaal B.V. (voorheen Virol Metaal B.V.) zijn gewijzigd. De nieuwe openingstijden vindt u hier.  

 

Overige categorieën met veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op