Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Drukkerij Simian gebruikt snijafval voor recycling

Sander Mulder is Manager Logistics / Facilities & Technical Department bij drukkerij Simian. Met drie drukwerksites bedient Simian circa 500.000 klanten in Nederland en België. Al het drukwerk, het drukken van papier, kleding en bijvoorbeeld buitenreclame doet Simian zelf vanuit de eigen productiehal in Groningen.
Drukkerij Simian

“Jaarlijks hebben we te maken met 1.500 ton afval.
Afvalstromen op de juiste manier teruggeven is een uitdaging. Elk kwartaal neem ik samen met accountmanager Sybrand van der Veen van PreZero een andere afvalstroom onder de loep.

Papier, karton en chemisch afval zijn nu zo goed als afgerond. Ik kijk ernaar uit om samen te onderzoeken wat we nog verder kunnen doen om het afval gescheiden aan te leveren. PreZero is voor ons een belangrijke partner. Het is een fijne samenwerking, ik zou echt geen ander willen. De service is goed.”, aldus Sander. “Ik hoef maar te bellen met een storing of een andere vraag en dan wordt er direct meegedacht in een concrete oplossing. Sybrand van PreZero weet heel goed waar hij het over heeft.''

Wat als het lukt

Een samenleving zonder afval

Wij zorgen dat er steeds meer wordt hergebruikt van wat we met z’n allen weggooien. Zo maken we de weg vrij voor een samenleving die minder grondstoffen nodig heeft. En meer circulair wordt. Wat PreZero voor jouw organisatie kan doen? Laten we praten.

Simian ziet afval als een grondstof

''Drukplaten krijgen bij ons bijvoorbeeld een nieuwe bestemming. We kijken kritisch naar de soort inkten die we gebruiken en ook het scheiden van afval krijgt bij ons veel aandacht.

Onlangs plaatsten we nieuwe installaties voor recycling van karton en papier. Onze mensen hoeven nu geen papiercontainers meer naar buiten te rollen. Voortaan hebben we een afzuigsysteem dat papieren snijafval wegzuigt en afvoert door een centrale buis. Buiten wordt het materiaal samengeperst in een perscontainer.

En we hebben een kartonshredder voor onder andere de grote kokers waarop we ons spandoekmateriaal aangeleverd krijgen. Door al het karton klein te maken via dezelfde opvoerband, voeren we simpelweg minder lucht af en meer karton als grondstof. Dat scheelt in het aantal logistieke bewegingen in de hal en in transport van het te recyclen karton. Onderaan de streep werkt het een stuk efficiënter.”

Sybrand van Veen
Sybrand van der Veen, Senior Account Manager bij PreZero

“Regelmatig ben ik bij Simian. Sander en ik praten bij en bekijken dan of er ontwikkelingen zijn waar we wat mee kunnen.

Onlangs zijn we overgegaan op een dynamisch volgmeldsysteem. Vroeger moesten de medewerkers ons bellen dat de container vol raakte. Dat hoeft nu niet meer. We zien nu zelfs de pieken op dagen dat er veel materiaal tegelijkertijd op de pers komt. Daarop sorteren we voor. Het systeem monitort zichzelf.

Het is ontzettend fijn dat we echt samen met Simian kunnen werken en dat wij ook de ruimte krijgen om mee te denken in de juiste oplossing.

Vergelijkbare artikelen