Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Milieubak, waardevolle aanvulling op ondergrondse container en de milieustraat

De milieubak rijdt nagenoeg een jaar door de gemeente Arnhem. Een extra service om inwoners te helpen bij het scheiden van afval. Mark Wanders is adviseur afval bij de gemeente Arnhem en hij vertelt meer over dit initiatief. 
Milieubak Gemeente Arnhem

“Alleen samen met inwoners kunnen we op een juiste wijze afval inzamelen. Uiteindelijk zijn het de inwoners die het afval in de juiste bak doen, maar als gemeente moeten we wel zorgen voor de goede basis. De milieubak is een concrete uitwerking van onze grotere ambitie om (nog) meer in te zetten op participatie met inwoners op het gebied van duurzaamheidsvraagstukken. En dat doen we samen met onze partner PreZero. 

Mark Wanders Gemeente Arnhem

De milieubak is een echte aanvulling naast de ondergrondse containers en de twee milieustraten in onze gemeente. De milieubak staat op vaste dagen op diverse locaties in de stad. Mensen kunnen hun klein (grof)vuil inleveren. Denk bijvoorbeeld aan een droogrekje, tosti-ijzer of diverse balkjes hout. Zaken die niet in de ondergrondse container horen en die eigenlijk aangeboden moeten worden in de milieustraat. Op deze wijze willen we de drempel verlagen en het biedt ons ook een mooie gelegenheid om met de mensen in gesprek te gaan. Dat willen we graag. 

Uit deze gesprekken bleek bijvoorbeeld de behoefte om ook op deze wijze klein chemisch afval in te zamelen, zoals verfresten. Samen met PreZero onderzoeken we de mogelijkheden en het ziet ernaar uit dat we op korte termijn ook dit, via de milieubak, kunnen aanbieden.  
 
De komende periode zetten we in op een grotere bekendheid in de stad. We willen steeds meer mensen kennis laten maken met deze extra optie. Daarvoor maken we gebruik van diverse en lokale communicatiemiddelen. Zowel online als fysiek.  
 
De mensen die al de weg hebben gevonden naar de milieubak zijn erg te spreken over dit initiatief. De doelgroep is gelukkig ook erg divers. Van student tot senior, iedereen maakt gebruik van deze extra optie. Het is een echte weerspiegeling van onze stad.  
 
De milieubak is een mooi initiatief binnen een grotere ambitie. Een continu proces waarin we, samen met PreZero, onderzoeken op welke wijze we inwoners kunnen betrekken.”

Marielle Alberda PreZero Nederland
Mariëlle Alberda, Key Accountmanager Overheden bij PreZero

“Hoe kunnen we inwoners nog beter faciliteren met het inleveren van afval? Dat is voor PreZero een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van de milieubak. Een kapot koffiezetapparaat, wat doe je er mee? 

De milieubak is een initiatief dat we samen met de gemeente Arnhem en 2Switch hebben ontwikkeld. Op gezette tijden kunnen mensen afval bij ons brengen. Wat nog goed is of gemaakt kan worden gaat mee met 2Switch en PreZero zorgt voor de rest. Wij zijn zeer positief over deze ontwikkeling en deze samenwerking. Het is ook een goed moment om met de inwoners in gesprek te gaan en meer te vertellen over onze gezamenlijke ambities” 

Vergelijkbare artikelen