Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

Beyond Eyes breidt uit met slim afvalmanagement van PreZero

ECOO-unit PreZero

6 december 2022

Beyond Eyes breidt begin 2023 haar datagedreven facilitaire diensten op het gebied van werkplekbeheer, schoonmaak, binnenklimaat en energiemanagement uit met afvalmanagement. Na Heijmans en CSU wordt PreZero het derde ‘familielid’ van Beyond Eyes. Zo wordt er weer een grote stap gezet in het verduurzamen van facilitaire processen van organisaties.
Samen voor een betere en duurzame wereld

Door de combinatie van stijgende energiekosten, sterk fluctuerende kantoorbezetting en toegenomen duurzaamheidsambities richten steeds meer organisaties zich op het flexibiliseren van hun facilitaire processen. Beyond Eyes ziet daarnaast dat eindgebruikers van een gebouw het steeds belangrijker vinden dat hun organisatie snel verduurzaamt, waardoor ook hun werkomgeving verbetert. Beyond Eyes helpt bij het creëren van die duurzame en fijne werkomgeving door op basis van data duurzaamheidswinst te boeken op facilitaire processen. Dat PreZero partner wordt van Beyond Eyes is dan ook een logische stap. PreZero heeft namelijk dezelfde missie:

"Met PreZero maken we de weg vrij voor een samenleving die minder grondstoffen nodig heeft, en meer en meer circulair wordt. Maar zo’n omslag maken gaat niet vanzelf. Ik geloof dan ook in de kracht van samenwerking. Daarom ben ik er trots op dat we als partner bij Beyond Eyes kunnen aansluiten. Samen krijgen we het voor elkaar."
– Wieger Droogh, CEO PreZero

ECOO-unit PreZero
Datagedreven inzicht in afvalstromen

Met de komst van PreZero kunnen klanten van Beyond Eyes hun afvalstromen gericht verduurzamen. Organisaties krijgen in het Beyond Eyes dashboard real time inzicht in de ontwikkeling van hun afvalstromen en de impact die daar bij hoort. Zo zien bedrijven welk verschil ze kunnen maken voor het klimaat door meer afval te gaan scheiden of de hoeveelheid afval te verminderen. Het gaat dan zowel om de milieu-impact, zoals vermindering van CO2-uitstoot, als om de impact op de kosten die een organisatie maakt door stappen te zetten in hun afvalmanagement.

Met de inzet van de ECOO Scan van PreZero krijgen organisaties aanvullend inzicht in hoe goed het afval scheiden al gaat en waar het nog beter kan. De projectleiders Zero Waste van PreZero geven hierbij gericht advies hoe het recyclepotentieel verbeterd kan worden en ondersteunen indien gewenst de organisatie op locatie met een plan van aanpak op maat. Met deze gecombineerde data én kennis wordt het makkelijk om gericht te sturen op duurzamere afvalverwerking.

Werkt een klant samen met meerdere partners binnen Beyond Eyes? Dan kunnen de personele krachten gebundeld worden. Zo kan de klant stappen blijven zetten naar duurzaamheid. Ook in deze krappe arbeidsmarkt.

"Voor organisaties is afvalmanagement een belangrijk en concreet onderdeel van hun duurzaamheidsbeleid. Dat maakt het inbedden van de dienstverlening van PreZero een mooie uitbreiding van onze integrale data-gedreven dienstverlening."
- Jeroen Groenen, Manager Beyond Eyes

Met PreZero zet Beyond Eyes weer een belangrijke stap in de uitbreiding van haar dienstverlening. De nieuwe afvalmanagementdienst komt begin 2023 op de markt.

Beyond Eyes
Over Beyond Eyes

Beyond Eyes  – met Heijmans, CSU en PreZero als ‘familieleden’ –  heeft als doel het facilitair proces van organisaties te verslimmen, verbeteren en verduurzamen. Zo creëert het bedrijf een duurzame en fijne werkomgeving. Dit gaat met behulp van sensoren, medewerkers en een werknemersapp. Zo verzamelt Beyond Eyes actuele data van de bezetting en benutting, energieverbruik, binnenklimaat, schoonmaak en het afvalmanagement van een gebouw. De data komen bij elkaar in een overzichtelijk dashboard. Dit dashboard geeft inzicht in het gebruik en verbruik van een gebouw. Het laat ook zien waar kansen liggen om het facilitaire proces te verduurzamen. Bijvoorbeeld hoe je afvalstromen vermindert, op welke verdiepingen de verwarming lager kan of waar het licht uit kan omdat daar geen bezetting is.

Laatste artikelen