Chauffeurs PreZero

Chauffeurs

Elke dag doen onze chauffeurs nuttig werk: afval ophalen bij particulieren of bedrijven. Dankzij hen zijn niet alleen de straten schoon, maar kan afval ook weer gebruikt worden als nieuwe grondstof. We zoeken jou als jij daar aan mee wilt helpen.

 

Wagen PreZero

Stap ook in bij PreZero

Heb jij rijbewijs C(E) en code 95? Kom dan bij ons werken. Je krijgt je salaris elke maand netjes op tijd, hebt een goede werk-privébalans en minimaal 27,5 vakantiedagen. PreZero vindt samen werken belangrijk, net als voldoende afwisseling. Je hebt dus veel contact met collega’s en wisselt op sommige routes ook van rol met je collega. Dan ben je ook belader. Sommige chauffeurs werken zonder collega op de wagen. Zij hebben regelmatig contact met hun collega’s via de telefoon, zoals met de collega’s van de planning en met teamleiders. En ze maken praatjes met klanten. Zo werk je dus zelfstandig, maar ben je nooit helemaal alleen.
 
Is je code 95 verlopen? Geen probleem, wij zorgen ervoor dat je deze kunt verlengen.

Nog geen rijbewijs C? Wij hebben ook opleidingsplekken beschikbaar. Je werkt dan als belader en start met de rijopleiding ‘rijbewijs C’. PreZero gaat samen met jou op zoek naar een passende opleider in de buurt. De opleiding bestaat uit een theoriecursus (drie onderdelen) en als je daarvoor bent geslaagd heb je aansluitend het praktijkgedeelte.

Van de straat: goede collega

Weten hoe het is om bij PreZero te werken?

Bekijk een filmpje uit de serie Van de straat: een goede collega.

Chauffeur PreZero

Of bekijk het filmpje: Trots op je werk?

Het verhaal van...

Al ruim twee jaar werken Eric Warnaar en Fred van Oosten samen op ‘hun’ kraakperswagen. Vanuit standplaats Berkel en Rodenrijs bezoeken ze 100 tot 150 bedrijven per dag om papier en karton in te zamelen. Vijf dagen per week, van kwart voor zes ‘s ochtends tot einde dienst, brengen ze met elkaar door. Dan kan het niet anders dan dat ze perfect op elkaar zijn ingespeeld. Aan een half woord hebben ze genoeg.

Chauffeur Fred
Wat gebeurt in de cabine, blijft in de cabine

“We rijden tussen de 150 en 200 kilometer per dag. Eric is heel rustig en relaxt. In ons werk heb je niks aan schreeuwers of mensen die zich snel druk maken. Met de vrachtwagen staan we bijvoorbeeld vaak ergens in de weg. Mensen gaan claxonneren, komen naar de wagen. Dan lost Eric het altijd rustig op. Het is fijn dat ik dan ondertussen gewoon mijn beladingswerk kan blijven doen. Bij elkaar kunnen wij ook zijn wie we zijn.”

Fred van Oosten

 

Chauffeur Eric
Perfect op elkaar ingespeeld

“Elke dag starten we met koffie, checken we de route, de wagen en gaan we op weg. Een van ons is de hele dag chauffeur, de ander de belader. Beladen is misschien lichamelijk zwaarder, maar mentaal is het rijden veel inspannender: de hele dag op de weg, kleine straatjes, fietsers. Je bent voortdurend bezig met opletten. Daarom wisselen we elke dag, dat hebben we samen afgesproken. Zo zijn we perfect op elkaar ingespeeld. We weten allebei precies wat er bij welke klant nodig is, waar de containers staan, welke sleutels je nodig hebt. Die routines zijn er na twee jaar perfect ingeslepen."

Eric Warnaar

 

Solliciteren?

Help jij ons mee afval in te zamelen? Kijk bij onze vacatures, neem contact op met Judith van der Hoek via 088 102 36 00 of via onderstaande button.