Vakantieperiode

Vanwege drukte reageren wij momenteel minder snel per telefoon en e-mail dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. Wist u dat u via www.mijnprezero.nl ook zelf uw afvalzaken kunt regelen?

5 vragen aan Jara Korstanje

Met onze '5 vragen aan' column, maak je kennis met onze medewerkers en krijg je een kijkje achter de schermen bij PreZero. We stellen je deze keer voor aan Jara Korstanje, Projectleider Zero Waste. Deze column is onderdeel van het internationale '5 questions to' format waarmee we je voorstellen aan onze #PreZeroHeroes over de hele wereld.
Jara Korstanje
1. Wie ben je en wat doe je bij PreZero?

Ik ben Jara Korstanje, een van de negen Projectleiders Zero Waste bij PreZero Nederland. Elke dag werken wij naar Zero Waste: hoe kunnen wij klanten helpen naar het ultieme doel: geen afval. Dit betekent dat het afval een nieuw leven krijgt als grondstof, maar ook het reduceren of anders inzetten van ‘afval’. Omdenken is wat wij doen!

2. Op welke locatie werk je?

Ons team heeft geen vaste locatie, wij gaan waar de klant gaat. In de praktijk is dit ongeveer 3-4 verschillende locaties in een week door het hele land.

3. Hoe ziet voor jou een typische werkdag er uit?

Gezien het bovenstaande zijn onze dagen nooit hetzelfde. Vorige week was ik bijvoorbeeld op locatiebezoek bij een klant: hoe gaat het nu met het inzamelen van monostromen? Zijn er verbeteringen door te voeren? Daarna had ik een meeting met hun Communicatie afdeling om een campagne richting werknemers op te zetten. En vervolgens een call om te bespreken hoe we een nieuwe grondstofstroom kunnen recyclen

4. Wat is zo speciaal aan PreZero?

Eigenlijk zit PreZero vol met, en dit bedoel ik op de best mogelijke manier, ‘vakidioten’. Vind maar eens een clubje mensen die gepassioneerd uren over afval kunnen praten!

5. Wat is het coolste dat je doet als je niet werkt?

Analoge fotografie heb ik echt een passie voor. Ik ben graag buiten en neem mijn analoge camera mee waar ik ook ga. Wat ik er zo leuk aan vind is dat je niet gelijk kan zien wat het resultaat is, en je als het ware ook maar éen kans hebt. Soms komen er prachtfoto’s uit, soms stelt het helemaal niks voor. Maar het is altijd leuk om maanden later je foto’s op te halen en te zien wat je er van gebakken hebt.

Nog meer '5 vragen aan...'